Rusya Kripto Paralar Konusunda Ne Durumda? İşte Putin'den Tüm Dünyayı İlgilendiren Önemli Açıklamalar

Rusya kripto kararlarıyla yine kripto gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinde kripto paraların geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkan detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Putin'den kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar geldi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, 26 Ocak'ta hükümet üyeleriyle yaptığı görüşmeler neticesinde 'Şu ​​anda sıcak bir konu olan kripto para birimlerinin düzenlenmesine başlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum' dedi. Putin bu endüstri için avantajlı ülkelerden olduklarını vurgulayarak Rusya'nın kripto para için uygun bir merkez olabileceği açıklamasında bulundu.

Kritik konulardan biri de ülkedeki elektrik fazlasıydı. Rusya'da kullanılan elektriğin düşük maliyetli olması büyük bir avantaj olarak nitelendiriliyor.

“Elbette kripto para endüstrisinde, özellikle kripto madenciliğinde gözle görülür bir rekabet avantajlarımız var. Yani bu rekabetle ülkede mevcut olan elektrik fazlası ve iyi yetişmiş personeli kastediyorum.”

Öyle ki 2021 verilerine göre Rusya'da elektrik fiyatları ev kullanımı için kilowatt saat başına 0,06 dolar, işyerleri için ise 0,08 dolar olarak ücretlendiriliyor.

Ücretler ucuz, kripto para endüstrisi için ideal.

srv.onedio.com

Rusya'nın elektrik ücretlerindeki bu avantajını diğer ülkedeki elektrik fiyatları ile karşılaştırmak gerekirse Fransa'da bir kilowatt elektriğin maliyeti ev sahipleri için 0,2 dolar iken işletmeler için bu ücret 0,14 dolar olarak hesaplanıyor. Bu, Rusya'daki elektrik fiyatlarının 4 katından bile fazla. 

Rusya'nın Merkez Bankası başkanıyla görüşmeler için tarih belirleyen Putin, kripto paraların ülkedeki akıbeti konusunda fikir birliğine varmayı planladığını belirtti. Görüşmeye çağırma nedeniyse Rusya Merkez Bankası'nın kripto paralara çok sıcak bakmaması...

Rusya Merkez Bankası riskin yüksek olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü, Rusya Merkez Bankası yerel kripto ticareti ve madenciliğini yasaklamayı hedefleyen ve bununla ilgili tavsiyeler veren bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu raporda, kripto risklerinin “Rusya dahil olmak üzere gelişen pazarlar için çok daha yüksek” olduğunu belirtti. Rusya Merkez Bankası'nın bir süredir kripto paralar konusunda endişeli olduğu zaten biliniyordu. Öyle ki geçtiğimiz ayda Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto para yatırımlarını hoş karşılamadıklarını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Maliye bakanı Ivan Chebeskov ise Merkez Bankası'na tepki gösterdi: “Bu teknolojilere gelişme fırsatı vermemiz gerekiyor.”

Ancak geçtiğimiz günlerde, Rusya Maliye Bakanı Ivan Chebeskov önerilen genel yasağa karşı çıkarak kısıtlama yerine düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Chebeskov, kripto para birimlerinin ülkede yasaklanmasının ülkenin dünya çapındaki teknoloji endüstrisinin gerisinde kalmasına neden olacağını vurguladı.

Bakalım Rusya'dan gelecek kripto hamlesi ne olacak? 🤨

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı