İkinci Parti S-400 Anlaşması: Rus Medyası Yazdı, Türkiye Yalanladı

Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya’nın S-400’ün ikinci partisi için yeni bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ysa (SSB), tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin olmadığını bildirdi.

Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Rus yetkili açıkladı

TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

Şugayev, 'Yine de Türkiye ile askeri-teknik işbirliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz' dedi.

Şugayev, Türkiye ile imzalanan sözleşmenin, S-400 hava savunma sistemi bileşenlerinin bir kısmının Türkiye’de yerli olarak üretilmesini de içerdiğini bildirdi.

SSB: Yeni bir anlaşma yok

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan jet yanıt geldi. Açıklamada Rusya’dan S400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir'denildi.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
16.08.2022

Sanki 1. parti kullanıldı!!! Lan sırf bu S400 yüzünden F35 programından çıkarılıp milyarlarca dolar kaybettik. Sırf Tayyibin cebine 200 milyon dolar komisyon girsin diye! Sırf Akkuyu nükleerin yarı hissesini kendi zimmetine geçirebilmek için Rusya'ya verdikçe veriyor Tayyip.

16.08.2022

O daha belediye başkanıyken 1 Milyar dolar nakit serveti olduğu söyleniyor.

16.08.2022

Rusya bunların bir müşkülünü halledecek bunlarda bunun için silah alarak ödeme yapacak bu işler hep böyledir.

16.08.2022

Vaziyet alın USD ve EUR pump yapacak,yeni kriz yükleniyor...

TÜM YORUMLARI OKU (5)