Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov Ankara'da

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek üzere bugün Ankara'ya geldi. Askeri kaynaklar görüşmeyle ilgili olarak 'Türkiye'nin Rusya ile askeri kanattaki anlayış birliği bu ziyaretle daha da pekişmiş ve önümüzdeki dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açmıştır' ifadelerini kullandı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek üzere bugün Ankara'ya geldi.

Genelkurmay Karargahı'na gelişinde Orgeneral Akar tarafından askeri törenle karşılanan Orgeneral Gerasimov, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından Akar ile Gerasimov'un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Gündem Suriye ve askeri iş birliği konuları

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, görüşmede Suriye'deki son durum ve askeri iş birliği konularının ele alınmasının beklendiğini söylemişti.

'Olumlu ve verimli geçti'

Doğan Haber Ajansı'na konuşan askeri kaynaklar, 'Rusya Genelkurmay Başkanı'nın Genelkurmay Başkanlığı'na 11 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaret oldukça olumlu ve verimli geçmiştir' ifadelerini kullandı. 

11 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret, Rusya'nın, Türkiye’nin bölgede büyük bir güç oluşuna ve sahip olduğu yeteneklerine verdiği önemin bir işaretidir ve yakın bir gelecekte bunun olumlu yansımalarının olabileceği değerlendirilmektedir. Türkiye'nin Rusya ile askeri kanattaki anlayış birliği bu ziyaretle daha da pekişmiş ve önümüzdeki dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açmıştır' dedi. 

Ajanslar

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.09.2016

Orta asyayi kontrol eden dunyayi kontrol eder! Turkiye malesef bu dandik hukumet yuzunden bir parlayan yildiz olamiyor

Kendi fikrim ülke olarak ne batı nede doğu ya kayalım. Bu iki süper kutubun arasında bir dengeleyici unsur olan ülke olalım, İktidarıyla,muhalefetiyle,sivil toplum kuruluşlarıyla bir ve birlik olup devlet politikası oluşturarak, kendimize büyük hedef koyup o hedefe doğru azimle ve severek ulaşıp bölgesel belki de küresel güç olmak. Birde artık hafif sanayiyi bırakıp ağır sanayiye ve hizmet sektörüne önem verelim.

15.09.2016

11 yıl aradan sonra Rusya Gen. Kur. Başkanı geldi. Türk-Rus ilişkileri askeri ve diplomatik boyutta önem kazanıyor. Abd, İngiltere ve Avrupaya karşı, Türkiye, Rusya, Suriye, İran, İsrail, Pakistan paktı yakındır..

15.09.2016

israil wat the fuck?:):):) yanlış yazdın herhalde

TÜM YORUMLARI OKU (9)