Rusya Dışişleri: 'Karabağ'a Yalnızca Rus Barış Güçleri Yerleştirilecek'

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin Karabağ’daki çatışmaların sona erdirilmesine ilişkin vardıkları anlaşmaya istinaden Zaharova, “(Üstünde anlaşılan) açıklamanın metni yayınlanınca kimsenin şüphesi kalmayacak, ancak ben yine de Rusya Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) sözlerini bir defa daha hazırlatmak isterim (…) burada Rusya’nın barış güçlerinden bahsediyoruz” dedi.

"Karabağ’daki temas hattı boyunca Rusya’nın barış güçleri konuşlandırılacaktır"

Rusya Dışişleri Sözcüsü, ‘sadece mi Rus güçlerinin yerleştirileceği’ sorusu karşısındaysa, “Bu cümle bir defa daha nasıl tekrarlanır bilmiyorum: Karabağ’daki temas hattı boyunca Rusya’nın barış güçleri konuşlandırılacaktır” yanıtını verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, anlaşmanın maddelerinden biri kapsamında Karabağ’da hem Rus hem de Türk askerlerinin barış gücü görevinde bulunacağını söylemişti.

Ne olmuştu?

Paşinyan 'Son Derece Acı Verici' Sözleriyle Duyurdu: Azerbaycan ve Ermenistan Savaşı Sonlandırdı

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
10.11.2020

gene sahada kazandığımızı masada kaybediyoruz. rusyanın ne işi var karabağda ha ermeni ha rus ne farkediyor. bu mücadele niçin verildi anlamıyorum

10.11.2020

Türkiye masa da bile yoktu. atv ve yandaş lağım medyası sürekli Rusya ve Türkiye barış gücü olacak diyor. Aslı nedir amk.

10.11.2020

30 sene de rusları çıkaracağız diye uğraşırsınız artık.

TÜM YORUMLARI OKU (6)