Rusya'dan Doğalgaz Kararı: Finlandiya'ya Sevkiyatı Durdurdu

Rus enerji şirketi Gazprom, Finlandiya’ya doğal gaz sevkiyatının tümüyle durdurulduğunu bildirdi.

Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada, Finlandiyalı doğal gaz şirketi Gasum’un, Rus gazı sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadığı belirtildi.

1 Nisan’dan itibaren Rus gazı için ödemelerin rubleyle yapılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, söz konusu ödeme yapılmadığı için Gasum ve Finlandiya’ya yönelik doğal gaz sevkiyatının bugün tümüyle durdurulduğu kaydedildi.

Elektrik sağlanmayacağı da açıklanmıştı

Gazprom, geçen yıl Finlandiya’nın tükettiği doğal gazın yaklaşık yüzde 70’ini tedarik etmişti.

Finlandiya şirketi Gasum’dan dün yapılan açıklamada, doğal gazın bugün kesileceği ve şirketin söz konusu duruma hazırlıklı olduğu duyurulmuştu.

Rusya'nın en büyük elektrik üretim ve dağıtım şirketi Inter RAO da geçen hafta, ödeme alamadığı gerekçesiyle Finlandiya'ya artık elektrik sağlamayacağını açıklamıştı.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
21.05.2022

Elin hükümeti olabilecek herşeyi düşünerek her türlü senaryoya hazırlık yapıyor. Bizde olsa yönetemeyen bir beceriksiz yüzünden gazsız kalırdık!

21.05.2022

ölümü gösterip sıtmaya razı etmek

21.05.2022

harbi gerizekalisiniz haberi okusanız bir kere bi boku okuyup yorum yapsanız. finliler zaten isteyerek ödememiş parayı ruble olarak adamlar farkinda yaptıklarının sonucunun. ruslar o gazi saticak ülke bulamayınca gotlerine sokarlar boruları.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ