Rusya’dan Discord Engeli: “Terörist ve Aşırılık Yanlıları Kullanıyor”

Türkiye’de son günlerde Discord üzerinden kurulan gruplarda küçük kız çocuklarının tehdit edildiği, hayvanlara işkence yapıldığı ve dolandırıcılık faaliyetleri yapıldığı gündemi sarsmıştı. Discord ile ilgili bir haber de Rusya’dan geldi. Rusya, teröristler ve aşırlık yanlılarının kullandığı Discord’a erişimi engelledi.

Discord üzerinden örgütlenen bir grubun, kişisel bilglerini ele geçirdiği reşit olmayan kız çocuklarını taciz ettiği ve cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkması çok konuşulmuştu.

Sonrasında bazı Discord gruplarında hayvana işkence görüntülerinin paylaşıldığı, kadın cinayetlerinin övüldüğü ve dolandırıcılık faaliyetleri yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da “Discord'la ilgili gerekli adımlar atılacak' açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye’nin gündemindeki Discord ile ilgili Rusya’dan yasaklama haberi geldi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), “Discord mesajlaşma programına erişim söz konusu programın terörist ve aşırılık yanlısı amaçlarla kullanılması, vatandaşların bu amaçlar için işe alınması, uyuşturucu satışı, yasadışı bilgilerin servis edilmesi sebepleriyle bağlantılı olarak bu amaçlarla kullanılmasını önlemek için yerine getirilmesi gereken Rus mevzuatının gerekliliklerinin ihlali nedeniyle kısıtlanmıştır.” açılanmasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Bakan Ali Yerlikaya Açıkladı: Discord’daki “C31K” Grubundan İki Kişi Muhafaza Altına Alındı
Ulaştırma Bakanı'ndan 'Discord' Açıklaması: "Gerekli Adımlar Atılacak"
Discord Üzerinden İnsanlara Zorbalık ve Şantaj Yaptığı İddia Edilen Ecrin Su Çoban'dan İlk Açıklama!

Popüler İçerikler

İsrail, Beyrut'u Vurmaya Devam Ediyor, Ölü Sayısı 2000'e Yaklaştı
MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
YORUMLAR
08.10.2024

Discord log kayıtlarını paylaşıyor daha ne yapacak. Rusya için telegram kullanılsın diye yaptıkları birşey ama tüm teröristler telegramda kullanıyor zaten.

08.10.2024

Bu tür sorunların önüne geçmek için Discord kapatılınca sorun çözülecek değil mi abilerim, ablalarım? Sorunun neden kaynaklandığını bi' araştırsanız, bi'şeyler yapsanız hani, değil mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ