Rusya'da 15 Yaşındaki Çocuktan Bilgisayar Oyunu Cinayeti: 'Oyundaki Senaryoyu Uygulamak İstedim'

Rusya’da 15 yaşındaki bir çocuk, sırf insan öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ettiği için favori bilgisayar oyunundaki senaryoyu uygulayıp genç bir kadını öldürdü.

NTV'de yer alan habere göre, Rusya, favori bilgisayar oyunundaki senaryoyu uygulayıp genç bir kadını öldüren 15 yaşındaki katili konuşuyor. Ülkenin başkenti Moskova'da 30 Nisan'da işlenen cinayetin arkasından popüler bir bilgisayar oyunu çıktı.

Alexey M. adındaki 15 yaşındaki çocuk, 21 yaşındaki Daria Evdokimova adlı üniversite öğrencisi genç kadını, bir ATM’den para çektikten sonra bıçaklayarak öldürdü.

Çocuk, kadının 30 bin ruble parasını çalarak kayıplara karıştı. Ancak Rus emniyet güçleri teknolojinin yardımıyla 15 yaşındaki çocuğu kısa sürede yakaladı.

Polis, çocuk katilin yerini akıllı telefonun sinyallerinden kısa sürede tespit etti. Çocuk katil evinde bilgisayar oyunu oynarken yakaladı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, 15 yaşındaki çocuk insan öldürmenin nasıl bir his olduğunu bilmek istediği için, favori video oyunundaki bir senaryoya uyarak genç kadını öldürdüğünü itiraf etti.

Geçtiğimiz şubat ayında Rusya'da yine bir bilgisayar oyunu nedeniyle intihar vakası meydana gelmişti...

Rusya'da İki Kız Kardeşin İntiharında 'Mavi Balina' Şüphesi

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.05.2018

Oyunları suçlamayın. Kendimden biliyorum, oyun oynarken "GEBERİN ULAN !" diye haykırıp tarayabilirim ama gerçekte toplu iğneyle şaka bile yapamam (Tetanozdan korkarım). İnsan psikopatsa oyunlar olsun olmasın o psikopatlık bir yerde ortaya çıkar. Bilgisayar oyunları fikri bile yokken bu dünya 2 Dünya Savaşı, 7 Haçlı Seferi ve daha nicelerini gördü.

Beşiktaş çarşıda kuzenimle buluşmak için bir mekanda oturmuş kahve içiyordum. 13-14 yaşlarında iki çocuk masaya yanaşıp ‘ abla sigara versene’ dedi . Masada duruyordu bariz, çıkardım verdim. Diğer arkadaşı onun arkasında bekliyordu . ‘nasıl verdi lan?’ diye sorunca, sigarayı isteyen çocuk ‘ sıkıyorsa vermesin’ gibi bir tabir kullandı . Yeni nesile ne oluyor? bu dayı haller , bu psikopat tavırların sebebi filmler oyyunlar mı bilmiyorum ama ciddi anlamda korkuyorum. Habere çok üzüldüm, kızcağız baya güzelmiş.

03.05.2018

Aynı hadiseyi ben de yaşadım. Vermedim. Versene lan gibi laf söyledi yapıştırmışdım tokadı...

03.05.2018

Keşke ölmenin nasıl bir his olduğunun merak edip ona göre davransaydın...

TÜM YORUMLARI OKU (54)