Rusya Başbakanı: 'Kara Harekâtı Uzun Süreli Savaş Demek'

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, 'Kerry'nin açıklamalarını okudum. Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekâtı başlatmaya hazırız demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekâtı da başlatabilir, her şey de. Kara harekâtı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir' dedi.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev

Suriye krizine ilişkin Euronews kanalına açıklama yapan Medvedev, ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin, Suriye'de kara harekatı başlatma fikrinin uzun süreli savaş anlamına geldiğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de kara operasyonu başlatma ihtimaline ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Medvedev, şöyle konuştu:

'Kara harekatı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir'

'Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekâtı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekâtı da başlatabilir, her şey de. Ancak kimseyi korkutmaya gerek yok. Dışişleri Bakanı Lavrov ile hangi şekilde görüşme yapmışlar ise o şekilde anlaşmaya gitmek gerekli. Yoksa, 'her şey senaryoya uygun gitmezse diğer Arap ülkeleriyle birlikte kara harekatı düzenleriz' demek gerekmez. Ben bir daha tekrarlıyorum, kimse yeni bir savaş istemiyor. Ancak kara harekâtı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir.'

AA

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.02.2016

Bu 1. Si degil amk. Alayi yanar doner. O.c ler isitle masaya oturacaklar nerdeyse. Ulan bitsin gercek bir huzur gelsin komple dünyaya. Artik allahmi yapar tanrımi evrimmi bilmem ama yapsin biri ya da birileri amk.

14.02.2016

Rusya ile ABD arasında yaklaşık 50 yıl süren soğuk savaş süresince Rusya ile ABD birbirine bir kurşun bile sıkmamış, ama onların yerine milyonlarca kişi ölmüştü. Şimdi de birbirlerine kurşun sıkacaklarını sanmıyorum. Ama, olan yine onların kullandığı insanlara oluyor. ABD veya Rusya ya da Fransa için kendilerinden olmayan insanların ölümünün hiç bir değeri yoktur. Hiç çekinmeden ve gözlerini kırpmadan onları ölüme gönderirler. Gelirler, seni kışkırtırlar, damarına basarlar ve seni savaşa sokarlar. Paris'te 10 kişi öldüğünde olağanüstü hal ilan eder, ikiz kuleler yıkıldığında Irak'a girerek 2 milyon kişiyi öldürürler. Tam ve su katılmamış katildir bunlar.

14.02.2016

akpnin kirli savaşına ortak olmayın kardeşlerim.onların tek önemsedikleri kendilerini kurtarmak.onlar değilmiydi işide silah yollayan ?pydye yardim icin ulkeye pesmergeyi sokan?

TÜM YORUMLARI OKU (4)