Rusya, AB ve NATO'yu Uyardı: 'Ukrayna'ya Silah Tedarikini Durdurun'

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgali 10'uncu gününde de devam ediyor. Sıcak bölgedeki ateşkesin sona ermesinin ardından Rus güçleri, akşam saatlerinde saldırılarına yeniden başladı. Taarruza geçtiğini duyuran Rusya'dan, AB ve NATO'ya 'Ukrayna'ya silah tedarikini durdurun' çağrısı yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askeri harekatı 10'uncu gününde de devam ediyor. Dünya ülkeleri müzakere sürecinden 'barış' çıkması için etkili bir diplomasi yürütürken iki ülke arasındaki ateşkesin bu akşam saatlerinde sona erdiği açıklandı. Ateşkesin sona erdiğini hatırlatan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Saat 18.00 itibarıyla yeniden taarruza başladık' açıklamasında bulundu. 

Ukrayna ise, ateşkesi Rusya'nın ihlal ettiğini ve sıcak bölgelerde sivillerin tahliye edilmesi için insani koridorun açılmasına izin vermediklerini açıkladı. 

Haber Global'de yer alan bilgiye göre, saldırıların yeniden başladığı sırada Rusya Dışişleri Bakanlığından NATO ve AB'ye 'Ukrayna'ya silah tedarikini durdurun' çağrısı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Stinger füzeleri teröristlerin eline geçebilir' dedi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
05.03.2022

gulen surat atilacak ne var ortada bilemedim...

05.03.2022

Yav he hiç sorma bir bulsam sovecem onlari arkadas ya

06.03.2022

Size de savaşı durdurun dendi durdunuz mu?

05.03.2022

Sebeo tas mi atsinlar kanka sopa mi firlatsinlar ne istiyorsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ