Rus ve Belaruslu Sporcular Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan Men Edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Rus ve Belaruslu tenisçiler dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon’dan men edildi. Ayrıntılar 👇

Rusya ve Belarus'a spor dünyasından bir yaptırım daha geldi ve Rus ve Belaruslu sporcular Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan men edildi.

Mevcut koşulların, turnuvanın düzenleneceği tarihe kadar önemli ölçüde değişmesi halinde karar yeniden değerlendirilecek.

Turnuvanın organizatörü All England Lawn Tenis Kulübü'nden (AELTC) yapılan açıklamaya göre,

Rusya'nın Ukrayna'ya Belarus destekli düzenlediği askeri müdahale nedeniyle iki ülkenin sporcularının, 2022 Wimbledon'a katılmasına izin verilmeyecek.

Konu ile ilgili konuşan AELTC Başkanı Ian Hewitt,

'Bunun etkilenen bireyler için zor olduğunun farkındayız ve Rus rejiminin liderlerinin eylemleri için acı çekecekleri için üzgünüz' dedi.

Erkeklerde dünya 2 numarası Daniil Medvedev ve kadınlar klasmanının 4. basamağındaki Aryna Sabalenka başta olmak üzere birçok seribaşı tenisçi böylece turnuvada mücadele edemeyecek.

Erkeklerde Andrey Rublev (dünya 8 numarası), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), kadınlarda ise Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26) ve Veronika Kudermetova (29) da karardan etkilenecek.

Wimbledon, bu yıl 27 Haziran - 10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
22.04.2022

Yıl olmuş 2022 yaşadığımız olaylara bak. Evinde oturup çay içen tenisçilerin yaşadığına bak.

22.04.2022

Mal bunlar valla mal bunların aldığı kararı gördükçe ruslar daha çok içinden geçsin istiyorum avrupanın ve ortaklarının ki ruslardan nefret ederim ama avrupadan da aynı şekilde nefret eder eşitlik ve adaletin olmadığını her yerde savunurum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ