Rus Turist, Kuzey Kore’nin Turistlere Özel Tatil Köyünü Anlattı

Kuzey Kore, Doğu kıyısında inşa edilen Wonsan Kalma sahil tatil köyünü haziran ayında hizmete açtı. Devlete göre “ulusal hazine” değerinde olan bu proje, 20 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Ancak açılıştan kısa süre sonra yabancı turistlerin girişi yasaklandı ve tek istisna Rusya oldu. Rus blogger Daria Zubkova, resorta giden ilk yabancılardan biri olarak deneyimlerini paylaştı. Ulaşım sürecinden yemeklere, sahil deneyiminden otel konforuna kadar anlattıkları oldukça dikkat çekti.

Kaynak: The New York Times / TikTok

O anlara buradan ulaşabilirsiniz 👇🏻

Rus blogger resorta nasıl gitti, neler yaşadı?

Daria Zubkova, St. Petersburg’dan Vladivostok’a, oradan Pyongyang’a uçarak Kuzey Kore’ye ulaştı. Üç gün Pyongyang’da kaldıktan sonra Wonsan Kalma tatil köyüne geçti. Yaklaşık 4 kilometrelik beyaz kumsalları ile dikkat çeken resort, 40’tan fazla otel, misafirhane ve eğlence alanıyla devasa bir kapasiteye sahip.

Zubkova, tatil köyünde sürekli yanlarında refakatçiler olduğunu ama bunun gözetim gibi değil, daha çok ilgilenme havasında olduğunu anlattı. Hatta zaman zaman kendi başına dışarı çıkabildiğini, gece 2’de sahilde yürüdüğünü ve sorun yaşamadığını da ekledi.

İlginizi çekebilir:

Arap Turist Gelen Hesap Karşısında Şaşkınlığını Gizleyemedi
Japonya’dan Uyarı: Yapay Zeka, Fuji Dağı Patlamasının Olası Etkilerini Canlandırdı
K-Pop Sektörü Bitiyor mu? Yapay Zeka ile Oluşturulan İdol İnternet Alemini Salladı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sigara Yasağında Yeni Gelişme! Yasaklı Bölgeye İki Yeni Yer Eklendi
Adını Mizahın Lokomotifi Twitter'ın Tarihine Altın Harflerle Yazdıran Tweetler
Tarkan’ın 10 Konserlik İstanbul Maratonunun Geliri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
29.08.2025

Asla gitmem

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ