Rus Savaş Gemisine 'S**tir Git' Diyen Ukrayna Askerine Madalya Verildi

Yılan Adası'nda Rus askerinin saldırısına uğradıktan sonra teslim olmak zorunda kalan Ukrayna askeri Roman Hrybov'un teslim olmadan önce Rus savaş gemisine 's**tir git' dediği kayıtlara geçmişti. Ukrayna hükümeti tarafından esir değişimiyle serbest kalan Roman Hrybov'a madalya verildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Yılan Adası’nda Rus askerlerinin saldırısına uğradığı sırada “S**tir git” diye bağırdığı öğrenilen, daha sonra esir takasında serbest kalan Ukraynalı askere madalya verdi.

Rusya tarafından esir alınmıştı

The Guardian’da yer alan habere göre, Yılan Adası’nda görev yaparken Rus saldırısına uğrayan ve esir alınan asker Roman Hrybov, silahlarının bırakılması istendiği sırada ses kayıtlarına göre “Rus savaş gemisi, s**tir git” diye bağırmıştı.

Teslim olmayı reddeden Yılan Adası’ndaki askerler Rus güçleri tarafından esir alınmıştı.

Öldükleri zannedilmişti

Adadaki Ukraynalı askerlerin önce saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirtilmiş daha sonra esir alındıkları anlaşılmıştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, esir takası kapsamında askerlerin serbest bırakıldığını açıkladı. Bakanlık, Hrybov’un evinde ve güvende olduğunu, davranışları için madalya verildiğini açıkladı.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
30.03.2022

Saçma olmuş küfür etti diye madalya verecekseniz orada savaşan tüm askerlere madalya verin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ