Rus Güçleri Suriye'den Çekiliyor

Putin'in dün emir vermesi sonrası Rusya askeri güçlerinin bir bölümünü Suriye'den çekmeye başladı.  BM, Rusya'nın bu kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri müdahalenin amaçlarına büyük ölçüde ulaştığını belirterek Rus askeri güçlerinin Suriye'den Salı gününden itibaren çekilmeye başlayacağını açıkladı. 

Putin, Rusya'nın askeri müdahalesinin barış görüşmeleri için koşulları oluşturduğunu da ifade etti.

'Beşar Esad geri çekilme konusunda bilgilendirildi'

Kremlin Sözcüsü, Rus liderin Suriye’deki askerlerin geri çekilmesi konusunda Devlet Başkanı Beşar Esad’ı da bilgilendirdiğini aktardı. 

Telefonda görüşen Putin ve Esad’ın ateşkesin ülkede dökülen kanın azalmasına yardımcı olduğu konusunda hemfikir olduğu belirtilirken, iki liderin insani koşullar noktasındaki ilerlemeden de memnun olduğu ifade edildi.

'Rusya şartları Şam lehine değiştirdi ve masayı kurdu'

Gazeteci Fehim Taştekin, Rusya'nın çekilme hamlesinin 'pes etmek' anlamına gelmediğini ve askeri müdahalenin Cenevre için katalizör görevi gördüğünü ifade etti. 

Müdahalenin pratik iki amacı olduğunu söyleyen Taştekin bunları şöyle açıkladı:

  • Koşulları Suriye yönetimi lehine değiştirmek,

  • Karşı cepheyi Cenevre'de masaya oturmaya mecbur bırakmak.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
14.03.2016

Suriye' de istediklerini aldılar. Esad rejimi stabil hale geldi. Tüm cephelerde savunma konumundan hücum konumcu konumuna geçti. Muhaliflerin hücum gücü de kırıldı. Rus desteğiyle Suriye Ordusu moral olarak kendine geldi. ABD dahil tüm batı Esad o kadar da kötü değil aslında yeaaa demeye başladı. Daha ne. Yine de bu kadar erken bir çekilme beklemiyordum doğrusu. Redditte konuyla ilgili harika bir yazı yazmışlar. "artık neler olup bittiğini tahmin edemiyoruz. Sırada ne var? Suriye' ye başlatılacak bir uzaylı istilası mı?"

14.03.2016

Adım adım "Büyük İsrail'e" siyonizmin sol kolu görevini başarı ile gerçekleştirdi sırasını devrediyor. İşid uzun süredir pasif konumdaydı yakında harekete geçerler nede olsa kukla suudiler savaş tam tamlarını çalmaya başlamıştı.Bu senaryo bana bir yerlerden tanıdık geliyor. Bkz. Afganistan savaşı. Ruslar gider Amerikalılar gelir.

14.03.2016

pkklı şerefsizlere dayanın ruslar geliyor diyen gültan kışanak ve onun it sürüsü yarra tuttu. ruslarda abd de siktirip gitti sıçtınız olum kendi bokunuzda boğulacaksınız şimdi bahar vakti :)

14.03.2016

Yahu şu haberleri okuma şeklinize küfür edecem artık.Ruslar tası tarağı alıp gidiyorlar anlıyor bazıları .Lan bi aç sonuna oku, farklı kaynaklardan takip et azıcık.Adamların orada devasa üsleri var , burası duruyor.2cisini de yapıyorlar. Zaten bir sürü para yatırdılar bu saatten sonra giderler mi ? Çaresizlikten sevinç çığlıkları atıyor bazıları.Ruslar uçak geçmesin dedi geçiremiyoruz halen diğer tarafa.Osmanlı hayalleri kuran salaklar daha güneydoğuyu tankla topla elimizde zor tutuyoruz.Silah sanayi ile övünenler de alsın İran'a,Irak'a,Suriye'ye girsin diyorum , salaklar.Kara Oğlan bunu yaptı en son.Hemen her bokta dışarıya bağımlıyız, ve olmaya da tam gaz devam ediyoruz.Siktir git ekonomini düzeltmeye çalış.Savaşla,insan öldürmekle sadece daha fazla kan gelir.

15.03.2016

ABD ne zaman ekonomik sıkıntı yaşasa bir yerlerde savaş çıkıyor. Bu durum ABD'yi tekrar güçlendirirken aynı oranda bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri de geri itiyor. Maalesef sistem bu şekilde ilerliyor. Dediğin gibi, Rusların oradan çekildiği falan yok. Esad karşıtı güçleri püskürtüp direncini kırdı, Esad rejimine de özgüven ve inanç geldi. Yani Rusya işini yaptı şimdi gidiyor(sözde)...

TÜM YORUMLARI OKU (25)