Rus Komutan 'Hava Sahası İhlalleri' İçin Genelkurmay'da

Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov, Genelkurmay'a geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlallerine ilişkin, Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov başkanlığındaki heyetin, bilgi paylaşımında bulunduğunu bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;  'Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral DRONOV başkanlığındaki bir askeri heyet, 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde meydana gelen Türk hava sahası ihlallerinin nedenlerini açıklığa kavuşturmak ve ihlallerin tekerrürünü önlemek maksadıyla alınan tedbirler hakkında, 15 Ekim 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhına gelerek bilgi paylaşımında bulunmuştur.'

Hava sahası ihlalleri

3 ve 4 Ekim'de Türkiye hava sahası Rus uçakları tarafından iki defa ihlal edilmişti. İkinci ihlalin ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak protesto notası verilmiş, ihlalin tekrarlanması halinde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir olaydan Rusya'nın sorumlu olacağı bildirilmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 13 Ekim’de ayrı ayrı Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Görüşmelerde bölgesel konuların yanı sıra Türkiye'nin PYD konusundaki tutumu aktarılmıştı.

'Gerekirse PYD'yi vururuz'

Dün de Başbakan Davutoğlu, ABD'nin PYD'ye silah yardımıyla ilgili, 'Gerekirse PYD'yi vururuz' dedi. Davutoğlu, 'Silah yardımı Türkiye'ye tehdit halini alırsa tereddüt etmeyiz' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu da bugün PYD lideri Salih Müslim'in 'Türkiye'ye karşı kendilerini savunacaklarına' ilişkin açıklamasına, 'PYD lideri Müslim'i aklıselime, aklını başına almaya davet ediyorum. Türkiye'nin iradesinden ve kararlığından şüphe ederse kendisi için iyi olmaz' demişti.

"Suriye’deki Kürtlere silah yardımı yapmıyoruz"

Moskova'da Rusya–Türkiye ilişkileriyle ilgili düzenlenen bir konferans kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bogdanov, ülkesinin Suriye'deki Kürt güçlere silah gönderip göndermediğine dair soru karşısında, ''Elbette hayır'' dedi.

'Türk dostlarımız Müslim'le görüşmemi de şaşkınlıkla karşıladı'

''Türk dostlarımız, PYD lideri Salih Müslim'le Paris Büyükelçiliğimizde gerçekleştirdiğim görüşmeyi de şaşkınlıkla karşıladılar'' diyen Bogdanov, ''Bunu tuhaf buldum. Zira Salih Müslim Türkiye'ye de gitmişti'' ifadelerini kullandı.

'Büyükelçinin Dışişleri'ne çağrılmasıyla ilgili bilgi sahibi değilim'

Bu arada Bogdanov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasıyla ilgili de bilgi sahibi olmadığını söyledi.

'Türkiye'den destek bekliyoruz'

Türkiye'nin ülkesine IŞİD'le olan mücadelesinde destek vermesini umduğunu da belirten Bogdanov, ''Türkiye ile her konu hakkında çalışmaya hazırız. Yakın zamanda da dışişleri bakanlıklarımız arasında Suriye ve diğer konulara odaklanacağımız görüşmeler olacak'' dedi.

'ÖSO temsilcileriyle Moskova'da görüşmeye hazırız'

Öte yandan Bogdanov, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) temsilcilerini Moskova'ya davet etmeye hazır olduklarını da belirtti. Bir gazetecinin, Rusya'nın ÖSO temsilcilerini Moskova'ya davet etmeye hazır olup olmadığına dair sorusu karşısında Bogdanov, şunları söyledi: ''Elbette hazırız. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi olur.''

TSK ve Sputnik News

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu