Rus Askerlerinin Terk Ettiği 25 Milyon Dolarlık Tor-M2 Füze Sistemini Traktör Çekerek Götürdü

Rusya'nın Ukrayna işgalinde 10. güne girilirken, sosyal medyada yayılan bir görüntü viral oldu. Rus askerlerinin bırakıp gittiği Tor-M2 füze sistemini traktörüyle çekip götüren Ukraynalı çiftçi çok konuşuldu. Söz konusu füzenin halihazırdaki fiyatının 25 milyon dolar olduğu belirlendi.

Rusya Ukrayna işgalinde zor anlar yaşamaya devam ediyor. Harekatın 10. gününe girilirken Rus ordusu henüz istediği hedeflere ulaşabilmiş değil. Rusya'nın işgali karşısında Ukrayna ordusu ve silahlı halkın direnişi sürerken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü günün konusu oldu.

Silahlar Ukraynalıların eline geçti

Sosyal medyada yer alan fotoğraf ve videolarda hava savunma sistemi Pantsir-S'in yanı sıra yüzlerce tank, zırhlı araç ve cephanenin Ukraynalılar tarafından ele geçirildiği görülüyor. Terk edilmiş araçların fotoğrafları arasında Rus ordusunun özel silahları da bulunuyor.

Ukraynalı bir çiftçinin traktörüyle Rus yapımı Tor-M2 füze sistemini çektiği görüntüler, sosyal medyada viral oldu. Tor-M2 füzelerinin halihazırdaki fiyatı, 25 milyon dolar seviyesinde.

Popüler İçerikler

İstanbul Havalimanı'nda Hareketli Anlar: Ülkeden Kaçan Lübnanlılar Türkiye'ye Geliyor
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
YORUMLAR
05.03.2022

Işlerine yaramasada en azından o silahın ülkesine ufakta olsa zarar vermesini önler

10.03.2022

kullanirlar, ukrayna suriye afganistan gibi bir ulke degil. fakir olsalarda sovyetler zamaninda pek cok ileri teknoloji silah sistemleri ukraynada uretiliyordu, bu konuda altyapilari var ve ordularinda sovyet donemi benzeri pek cok silah var. direk kullanamasalar bile soker yedek parca olarak kullanirlar. ukraynanin hava savunma sistemi hala cokmus degil.

05.03.2022

O adam kesin Bala lidir. :)

07.03.2022

Şimdi bu traktör yaklaşık 40 ton ağırlığındaki aracı yedeğine alıp götürüyor mu :). Üstelik bu silahlardan Ukrayna'nın elinde de yeterince var zaten.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ