Rum Mimarisini Anımsattığı Gerekçesiyle Yıkılan Çan Kulesi'nin Yerine Yapılan Fındıklı Saat Kulesi ve Tepkiler

Biraz estetik anlayışınız olsun yahu!

Giresun Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından vatandaşların oylarıyla belirlenen bir saat kulesinin açılışını yapmıştı.

Şehrin girişine inşa edilen kule bu👇

Bu kulenin CHP'li eski Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde inşa edilen ve AKP'li belediye tarafından "Şanlı tarihimizi asla temsil etmiyor." gerekçesiyle yıkılan Çan Kulesi'nin yerine yapıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda Giresun'da epey tartışmalara neden olmuş bu kule. AK Partili Şenlikoğlu, kulenin yıkım kararını vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine aldıklarını dile getirmiş.

Şöyle bir açıklama yapmış; 

“Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz. Çan Kulesi'nin yıkımıyla yerine ilimize ve Giresunlumuza yakışır düzenleme ve çalışmayı en kısa zamanda yapacağız.” 

"Şanlı tarihimize yakışmıyor" gerekçesiyle yıkılan soldaki; yerine inşa edilen ise sağdaki...Hangisi güzel siz karar verin artık.

Yeni saat kulesi sosyal medyada da konuşuldu. Beğenmeyenler oldukça fazlaydı. Belediyenin gerekçesi de tepki çekti.

Eski kule tarihi olmayabilir fakat Rum mimarisinden esinlendiği için yıkmak ne kadar doğru? Kaldı ki yerine yapılan fındıklı bu kule mi şanlı tarihi temsil ediyor?

Gerçekten inanılmazlar! 

Neyse, yorumlarda konuşalım...

Popüler İçerikler

Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR

Vatana, halka ve kültüre ihanettir bu. Zevksiz beton seviciler sizi!!!

09.06.2021

Şu seramikleri banyoma yaptırsam utanırım bunlar koca şehre yaptırmış utanmamış. Güzel olan her şeyi yıkın e mi, mazallah müslümanlığınıza zeval gelir ! İmansızın ta kendisi sizsiniz be, imanın şartlarında bile kitaplara iman peygamberlere iman yazar, siz yok çan kulesine benzermiş yok hristiyanlık günah diye kule yıktırırsınız. Allah size o dinin de iman edilmesi gerektiğini söyledi, açıp iki okusanız bileceksiniz ama şirkten kafanız kalkmıyor hacı hocadan din öğreniyorsunuz.

09.06.2021

abi cahilsiniz bağnazsınız noolur sanata mimarlığa fln karışmayın bari. olmuyor işte anlamıyorsunuz bu işlerden. siz tek bildiğinizi yapın işte; bütün gün zikir çekip ülkeyi soymak. gerisini de salın karışmayın bari !!!

TÜM YORUMLARI OKU (42)