RTÜK'ten Halk TV'ye Fikri Sağlar Cezası

RTÜK, CHP'li Sağlar'ın başörtülü hakimlere yönelik sözleri nedeniyle Halk TV'ye idari para cezası verdi

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, izleme uzmanlarının raporlarının görüşüldüğü Üst Kurul Toplantısı'nda, Sağlar'ın bir televizyon programında sarf ettiği sözler ele alındı.

Üst Kurul, 'Şirin Payzın ile Sözüm Var' programına konuk olarak katılan Sağlar'ın 'Türban, irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır… Ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var.' şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Yayında söylenen ifadelerin, toplumun adalet mekanizmasına güvenini zedeleyeceği kanaatine varan Üst Kurul, Sağlar'ın 'toplumun inanç değerlerini aşağıladığını' ileri sürerek yayıncı kuruluş Halk TV'nin yasayı ihlal ettiğine hükmetti.

Yayında konuğun uyarılmadığını belirten RTÜK, yayıncı kuruluşa 6112 sayılı kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle ve oy birliğiyle idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Tele 1'e de ceza

Üst Kurul ayrıca Tele 1 Ana Haber Bülteni sunucusu Evren Özalkuş'un, öğretim görevlisi Aylin Sözer cinayetine yönelik sözlerini de değerlendirdi.

Yayında 'Az sonra Diyanet İşleri Başkanlığının, bizim kadınlığımıza, yuvamıza, ailemize, çocuk sahibi olmamıza, iş yaşamımıza dair nasıl, neye karıştığı ile ilgili haberi de getireceğiz ekrana. Öyle olduğu müddetçe bu cinayetler de devam edecek gibi görünüyor' diyen sunucunun ifadelerini ele alan Üst Kurul, oy çokluğuyla yayıncı Tele 1'e idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verdi.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
13.01.2021

cümle bomboş ve çağdışı olabilir ama bu ifade özgürlüğüdür

13.01.2021

o zaman hdp içinde aynısını söyleyin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ