RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Narin Güran Uyarısı: “En Ağır Yaptırımlar Uygulanacaktır”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır’da kaybolan ve günlerdir bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında çıkan haberler konusunda medya kuruluşlarını uyardı. Soruşturma hakkında alınan yayın yasağını hatırlatan Şahin “Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” dedi. 

21 Ağustos’da Diyarbakır’da kaybolan ve günlerdir bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında her dakika yeni detaylar ortaya çıkmaya, haber ajansları da bu detayları kullanıcılarına servis etmeye devam ediyor.

Servis edilen detay haberleri sonrasında RTÜK başkanı Ebubekir Şahin, Narin Güran soruşturması hakkında açıklama paylaştı.

Soruşturma detayları hakkında Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince alınan yayın yasağı kararının olduğunu hatırlayan Ebubekir Şahin şu açıklamayı yaptı:

KAMUOYUNUN VE YAYINCILARIN DİKKATİNE!

Bilindiği üzere kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alınmıştır. Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyarbakır'da Kaybolan Narin'i Arama Çalışmaları Sürüyor: Komandolar Arazide Elbise ve Bez Parçaları Buldu
Diyarbakır’da Kaybolan Narin’i Arama Sürecinde Yeni Detay: Amcası Telefonundaki Tüm Mesaj ve Aramaları Silmiş
Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Köyünde Güvenlik Kamerası Hareketliliği!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
01.09.2024

Kokuşmuş küf pas tutmuş Ortadoğu hayalleriniz canların hayatına geleceğine mal oldu ve artık kıralım etrafındakiler dahi çıplak, korku dağları aşıldı.

01.09.2024

Diğer bir çok çocuk tacizi, tecavuzu, cinayeti gibi bunu da susturun. Kapali kapılar ardında çürümüş bir zihniyetle yaşıyoruz!!!! Aman etrafa sova devam edelim!

01.09.2024

Ne bu yangınınız? Mevzunun ucu bir tarikat bağlantısına mı dayanıyor? Siyasi bağı/bağları olan birine mi dayanıyor? Neyi kimden korumak için bu yasak?

01.09.2024

sorusturmanin saglikli yürütülebilmesi için olabilir mi sence herkes yorum yapip kafasina gore konusursa adli makamlarim kolluk kuvvetlerinin dikkati dagilmaz mi sence

TÜM YORUMLARI OKU (30)