Bir Devir Kapandı: 'Romalı Perihan' Hayata Veda Etti

''Romalı Perihan'' olarak tanınan ve bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Perihan Benli dün gece hayatını kaybetti. Benli, 74 yaşındaydı.

'Romalı Perihan' olarak tanınan soprano, ressam, manken ve oyuncu Perihan Benli, tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti.

Sanatçının ölüm haberini müzisyen Onur Akay, Twitter hesabından böyle duyurdu:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Romalı perihan kimdir?

Gerçek adı Perihan Benli olan Romalı Perihan, 18 Mart 1942'de Roma'da dünyaya geldi. İtalya'da büyüyen Benli, 17 yaşındayken kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim aldı.

İtalyan medyası tarafından 'Prenses Romalı Perihan' veya 'Prenses Soprano' olarak anılan sanatçı, Avrupa medyasında ise 'Peri-Han', 'Peri Han' ve 'Pery Han' olarak tanındı.

Perihan Benli, akıcı İtalyanca ve Türkçe ile birlikte beş dil konuşuyordu.

'O Bendim O: O'nun Hikayesi', 'Görünce Seni', 'Nerden Nereye', 'Vay Başıma Gelenler' ve 'Romalı Perihan'ın Arabesk Dünyası' isimli Long Playleri bulunan sanatçı, 'Tatlı Hayat', 'Satyricon Goddess', 'Waterloo', 'Örümcek', 'Eye of the Spider', 'Akıllı Deliler' ve 'Elveda Dostum' isimli filmlerde rol aldı.

Perihan Benli, Antonio Margheriti, Dino De Laurentiis, Remzi Jöntürk, Roberto Bianchi Montero, Sergei Bondarchuk, Yılmaz Güney ve Zeki Alasya gibi dönemin ünlü oyuncularıyla aynı filmlerde rol aldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.05.2016

Üzüldüm, allah rahmet eylesin

18.04.2022

Romali Perihanin Romada dogdugu ne kadar dogru.. Cunku, Anesinin ikinci esi beylerbeyili Ahmet Samim Goren ve yakin lari Romali perihan, 4/5 yaslarinda iken taximde oturduklarini, annesinden ayrildiktan sonra, Romali perihanin anesinin, cocuklarini da alip Roma ya gittigini soylemisti..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ