Rolün Hakkını Vermek İçin Vücutlarını Hiçe Sayarak İnanılmaz Değişimlere İmza Atan 21 Efsanevi Oyuncu

Oynadıkları dizi ve filmlerdeki hayat verdikleri karakterleri için kimi zaman kilo alan kimi zaman kilo veren ve de vücutlarında saçlarını kazıtmaktan tutun da meme piercingine kadar yaptıran pek çok başarılı oyuncu var. Biz de sizler için bu oyuncuları ve takdir edilesi bu adanmışlığı derleyelim dedik. Buyrun içeriğe…👇

1. Çağatay Ulusoy - Koca Yusuf

Her ne kadar projesi iptal olmuş olsa da Ulusoy 110 kiloluk Koca Yusuf’u canlandıracağı film için inanılmaz derece kilo almıştı. Tabii filmin iptal olması epey talihsiz oldu…

2. Ezgi Mola - Organize İşler 2

Bir döneme damgasını vuran efsanevi film ‘Organize İşler 2’de hayat verdiği Lerzan Berrak karakteri için 1.5 ayda tamı tamına 10 kilo veren ünlü isim filmdeki başarılı oyunculuk performansıyla epey beğenilmişti.

3. Christian Bale – Makinist

Bu değişimi artık aranızda bilmeyen yoktur. Bale ‘Makinist’ filmi için günde yalnızca bir kutu ton balığı ya da bir elma tüketerek 4 ayda 28.5 kilo vermiş!

4. Anne Hathaway – Sefiller

Başarılı isim günde yalnızca iki küçük kare yulaf ezmesi yiyerek 11 kilo vermiş ve filmin çekimlerinin son 13 gününde yemek yemeyi tamamen bırakmıştı. Tabii bunun neticelerini de sonuna kadar aldı diyebiliriz. Ünlü isim filmde yalnızca 15 dakika gibi kısa bir süre yer almış olsa da o yıl Oscar ödülü almış ve bunun yanı sıra büyük beğeni toplamıştı.

5. Metin Akdülger - Bensiz

‘Bensiz’ filminde canlandırdığı felç geçiren bir futbolcu için 45 günde 17 kilo veren başarılı isim oyunculuğuyla ve özverisiyle büyük beğeni toplanmıştı.

6. Yeşim Ceren Bozoğlu - O Hayat Benim

'Doktorlar' dizisindeki başarılı oyunculuk performansıyla aklımıza kazınan ünlü isim ‘O Hayat Benim’ dizisi için 2.5 ayda 20 kilo almış ve akabinde ‘Güzellik umurumda değil, oyunculuk satıyorum’ açıklamasında bulunmuştu.

7. Rooney Mara – Ejderha Dövmeli Kız

Bu kez sizlere kilodan bahsetmeyeceğiz ancak Mara vücudunda o kadar büyük değişimlere imza attı ki insan hayret etmeden edemiyor. Kendisi film için dudağını, meme uçlarını ve burnunu deldirmiş; saçlarını kestirmiş ve de kaşlarının rengini tamamen açmıştı. Tabii Oscar’ı da kazandı.

8. Nurgül Yeşilçay - Asmalı Konak

Ünlü oyuncu bir dönemlere damgasını vuran ‘Asmalı Konak’ için  saçlarını kazıtarak bomba etkisi yaratmıştı.

9. Charlize Theron – Cani

Başarılı oyuncu ‘Cani’ filminde hayat vereceği bir seri katili canlandırmak için aylarca sağlıksız beslenip abur cubur tüketerek 13.5 kilo almış. Tabii başarılar da cabası. Kendisi filmden sonra Oscar ödülü kazanmıştı.

10. Elçin Afacan - Bir Aile Hikayesi

Afacan, ‘Bir Aile Hikayesi’ dizisi için 20 kilo almış ve sevenleri tarafından büyük takdir toplamıştı.

11. Gupse Özay - Deliha ve Görümce

Özay’ın bu konudaki azmini ne kadar övsek ne söylesek az kalır diye düşünüyoruz. Öncesinde ‘Deliha’ filmi için 15 kilo alan başarılı oyuncu, sonrasında ‘Görümce’ filmi için 21 kilo vermişti. Kendisin ‘Deliha’nın devam filmi için 7 kilo alması gerekince kısa sürede fazla kilo alıp vermekten karaciğer yağlanması, hipoglisemi, hipotiroid ve haşimato gibi pek çok hastalıktan muzdarip olmuştu.

12. Jared Leto – Sınırsızlar Kulübü

Leto filmde hayat verdiği transseksüel bir bireyi canlandırabilmek için 13 kilo birden vererek 52 kiloya düşmüş ve bu başarısının nihayeti olarak da Oscar’da ‘En İyi Yardımcı Oyuncu’ ödülünü kazanmıştı.

13. Hande Erçel - Güneşin Kızları

Son dönemlerin en popüler oyuncularından biri olan Erçel ‘Güneşin Kızları’ projesi için 1 haftada 5 kilo vermiş ve bu süreçte yalnızca çorba ve su içerek beslenmişti.

14. Uğur Yücel - Familya

Usta oyuncu ‘Familya’ dizisi için 30 kilo vermiş ancak dizi ne yazık ki 10 bölüm sürmüştü. Yücel dizinin ardından kilo vermeye devam etmiş ve hayatından ekmeği tamamen çıkarmıştı.

15. Matthew McConaughey – Sınırsızlar Kulübü

‘Sınırsızlar Kulübü’ için kilo vermekten gocunmayan isimlerden bir diğeri de McConaughey. Kendisi rolü için 23 kilo vererek o yıl Oscar ödüllerinde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştü.

16. Berke Üzrek - Aliya

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in hayatını canlandıracağı ‘Aliya’ dizisi için 24 kilo birden alan başarılı oyuncu dizinin ardından eski kilosuna hızlı bir şekilde kavuşmuştu.

17. Tom Hardy – Bronson

Ünlü isim bir denizciden yardım alarak oldukça yoğun bir antremanla 19 kilo almış ve beslenme düzeni olarak tavuk, pirinç, pizza ve çikolata tüketmişti. Hardy her hafta 7 kilo alarak aslında bir rekora imza attı diyebiliriz. Zaten oyunculuğuna diyecek sözümüz yok!

18. Kıvanç Tatlıtuğ - Kuzey Güney ve Kelebeğin Rüyası

Türkiye’nin en sevilen oyuncularından biri olan Tatlıtuğ ‘Kuzey Güney’ için 13 kilo vermiş ve hemen ardından ‘Kelebeği Rüyası’ için 7 kilo daha vererek herkesi şoke etmişti.

19. Robert De Niro – Kızgın Boğa

De Niro filmdeki LaMotta rolü için uzun süre ünlü isimle aynı antrenmanı uygulayarak boksu öğrenmiş ve 27 kilo birden vererek bizlere inanılmaz bir oyunculuk performansı sunmuştu.

20. Aras Bulut İynemli - Tamam mıyız?

Ünlü isim dönemine damgasını vuran ‘Tamam mıyız?’ Filmi için haftada üç gün fitness ve crossfit, iki gün ise kick boks yaparak 9 kilo vermişti.

21. Michael Fassbender – Açlık

Filmin adının hakkını veren ünlü oyuncu Fassbender rolü için 18 kilodan fazla vererek günde 600 kalorilik bir diyet programı uygulamıştı.

Sizi en çok şaşırtan kim oldu? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Gördüğünüz Anda Yaşadığınız Hayatı Sorgulatıp Şaşırma Kotanızı Bugünlük Dolduracak 15 Enteresan Gerçek
Türk Televizyon ve Sinema Tarihine Damgasını Vurarak Sansasyon Yaratan Gerdek Sahneleri
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf
Gördüğünüz Anda Yaşadığınız Hayatı Sorgulatıp Şaşırma Kotanızı Bugünlük Dolduracak 15 Enteresan Gerçek
Mısır Kraliçesi Hatshepsut'un 3500 Yıllık Mumyasına Ait Fotoğraf Goygoycuların Eline Fena Halde Düştü!

Popüler İçerikler

Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
YORUMLAR
14.10.2021

efsanevi oyuncu içeriğine hande erçel'i koymanız..

14.10.2021

Joker filmi için Joaquin Phoenix de 23 kilo vermişti.

14.10.2021

Kilo ve bakım dış görünüşte ne kadar önemli. kendine dikkat etmek lazım.hepsini tebrik ediyorum.çok kazanıyorlar ama külfet çekmişler en azından.

TÜM YORUMLARI OKU (4)