Roka Nasıl Ekilir? Roka Güneş Sever mi?

Turpgiller familyasına ait olan rokanın insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Genellikle salatalarda tüketilen roka özellikle balık gibi besinlerin yanında sade olarak da yenilmektedir. Rokanın tarihi geçmişi Roma İmparatorluğu dönemine kadar dayanmaktadır. Ülkemizde'de oldukça popüler olan ve pazar tezgahlarında sıkça yer alan roka Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerde de salatalara katılarak kullanılmaktadır. Fakat bunun yanında bazı ülkelerde ise yemeklere katılarak da tüketilmektedir. vitamin ve mineral bakımından zengin olan roka evlerde de kolayca yetiştirilebilen bir bitki olarak biliniyor. Birçok kişi roka ekimine ve güneşi sevip sevmediğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, roka nasıl ekilir? Roka güneşi sever mi? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Son yıllarda artan salgın hastalıklar insanları sağlıklı ve doğal beslenmeye yöneltti. Özellikle doğal beslenme birçok insan için önemli hale gelince birçok kişi kendi besinlerini kendi üretmeye başladı. Böylece yedikleri besinler hem güvenilir ve sağlıklı olurken hem de yetiştirme aşaması stres atma yönetimi olarak kullanılıyor. Bununla birlikte en çok yetiştirilen besinler arasında gün içerisinde sık tüketilen salata bitkileri bulunuyor. Bu bitkiler arasında roka var. Roka ülkemizde sıkça tüketilen bir besindir. Bunun nedeni ise insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Besin değerleri açısından da zengin içeriklere sahip olan rokanın yetiştirilmesi de oldukça basittir. Fakat bunun için öncelikle roka ekiminin detaylarını bilmeniz gerekiyor. Rokanın nasıl ekildiğine ve rokanın güneş sevip sevmediğine sair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Roka Nasıl Ekilir? Roka Güneş Sever mi?

Salataların vazgeçilmez besini olan roka ülkemizde oldukça seviliyor. Vitamin ve mineraller açısından da zengin olan rokanın sağlığa yararları ise saymakla bitmiyor. Birçok kişi roka ekiminin detaylarını araştırıyor. Aşağıdaki adımları izleyerek roka ekimini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz;

  • Öncelikle roka seçimi için mineral ve vitamin bakımından zengin torflu topraklar seçebilirsiniz. Saksı seçiminde ise altında delikleri olan saksı seçmeniz doğru olcaktır. 

  • Roka ekimi için ekmede bir gün önce tohumunu nemli bir peçetenin ya da bezin içerisinde bekletirseniz filizlenmesi daha çabuk olacaktır.

  • Sonrasında saksının içerisini toprakla doldurun ve bezin içinden tohumları dikkatli çıkararak arada 2 cm kalacak şekilde tohumları saksıya yerleştirin.

  • Sonrasında tohumların üzerini çok kapatmayacak şekilde toprak serpiştirin ve toprağı tohumaların üzerine bastırmamaya dikkat edin.

  • Son olarak da spreyli bir şişeyle tohumlarınıza can suyu verebilirsiniz.

  • Rokayı nereye konumlandıracağınız ise başka bir konu. Rokayı çok rüzgar alamayan ve güneş ışığını direkt almayan bir yere konumlandırın. Bunun için balkonunuzun gölge ve korunaklı bir bölgesine yerleştirebilirsiniz. Roka aşırı sıcağı ve soğuğu sevmeyen bir bitki olduğundan bunu da göz önünde bulundurunuz.

Semizotu Nasıl Ekilir? Semizotu Güneş Sever mi?
Salatalık Nasıl Ekilir? Salatalık Güneşi Sever mi?
Maydanoz Nasıl Ekilir? Maydanoz Güneş Sever mi?
Saksıya Çilek Ekimi Nasıl Yapılır? Çilek Ekiminin Püf Noktaları Nelerdir?
Maydanoz Ne Zaman Ekilir? Evde Maydanoz Nasıl Yetiştirilir?
Yeşil Soğan Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Kolay Taze Soğan Ekiminin Püf Noktaları...
Biber Nasıl Ekilir? Biber Ekiminde Püf Noktalar Nelerdir?
Domates Nasıl Ekilir? Domates Ekiminde Püf Noktalar Nelerdir?

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"