Rock Müziğin Önemli İsimlerinden Leon Russell Hayatını Kaybetti

Rock müziğin önemli isimlerinden piyanist, söz yazarı ve şarkıcı Leon Russell, Tennessee'de 74 yaşında hayata veda etti.

'70'lerde başlayan kariyeriyle birçok müzisyeni etkileyen ABD'li piyanist, söz yazarı ve şarkıcı Leon Russell, 74 yaşında hayata veda etti. Russell'ın eşi Jan Bridges, dört ay önce kalp ameliyatı geçiren müzisyenin uykusunda öldüğünü duyurdu. 'Tight Rope' ve 'Lady Blue' gibi hit şarkılara imza atan Russell'ın kendi adını taşıyan 1970 tarihli ilk stüdyo albümünde The Beatles üyeleri John Lennon, Ringo Starr ve George Harrison çalmıştı.

Elton John'un en çok etkilendiği müzisyenlerden biriydi

Elton John, piyanist, şarkıcı ve söz yazarı olarak en çok etkilendiği müzisyenlerden biri olarak nitelediği Russell ile 2010’da “The Unity” albümünü çıkamıştı. Albüm, aynı yıl Rolling Stone dergisinin en iyiler listesinde 3’üncü sırada yer almıştı.

Yaşam boyu 35 albüm

Yaşamı boyunca 35 albüme imza atan Russell’a büyük ün kazandıran “A Song For You” adlı şarkısı, Neil Diamond, Ray Charles, the Carpenters, the Temptations, Aretha Franklin ve Willie Nelson tarafından da yorumlanmıştı.

Milliyet Sanat

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!