Roblox Yasağının Sebeplerinden Olduğu Söylenen "Vergiden Kaçış" Oyununa Yasak

Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan Roblox'un yasaklanmasının ardındaki sebeplerden olarak gösterilen 'Vergiden Kaçış' oyununa Roblox tarafından yasak geldi.

Kaynak

Ülkemizde geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan Roblox geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı.

Özellikle yaşça küçük oyuncular arasında hayli popüler olan Roblox'un yasaklanmasına sebep olarak ise çocuk istismarı şüpheleri ve çocuklara uygun olmayan içeriklerin varlığı gösterilmişti.

Sosyal medyada ise Roblox yasağının arkasındaki sebeplerden biri olarak platformda yer alan "Vergiden Kaçış" isimli oyun da gösteriliyor.

Oyuncuların peşlerindeki vergilerden kaçarak hayatta kalmaya çalıştığı oyun Roblox üzerinden herkes tarafından ücretsiz bir biçimde erişilebiliyordu.

Sosyal medyada kullanıcıların Roblox yasağına sebep olarak gösterdikleri "Vergiden Kaçış" oyunu Roblox tarafından yasaklanarak platformdan kaldırıldı. Sebep ise vergi kaçırmaya teşvik etme.

twitter.com

Roblox tarafından oyunun platformdan kaldırılmasına sebep olarak gönderilen metin ise şöyle:

'Banaverigiver adlı hesap Türkiye'deki politikacılar hakkında içerik yayınlama ve kullanıcılara vergi kaçakçılığı yapmayı teşvik etme içeriğine sahip bir deneyim ve grup yayınladığı için Roblox Topluluk Standartları: Politik İçerik (Ref: Türkiye'deki politikacılar hakkında içerik barındırma ve kullanıcılara vergi kaçırmayı teşvik etme) ihlalinden dolayı bir moderasyon işlemine tabi tutuldu. Mevcut tüm kanıtları inceledikten sonra, bu davranışın sonucu değiştirilmeyecektir. Sonuçlar en son ihlalin ciddiyetine ve kaydedilen önceki moderasyon olaylarına dayanarak hesaplara uygulanır. Daha fazla bilgi için Roblox Kullanım Şartları'nı inceleyebilirsiniz.'

İlginizi Çekebilir

Popüler Oyun Roblox'un BTK Tarafından Yasaklanmasına Gelen Tepkiler
Roblox'tan BTK'nın Erişim Engeline Karşı İlk Yanıt Geldi
VPN'le Roblox'a Giren Kardeşe Ablasından Acımasız Bir Şaka Geldi: "Bu Seferlik Ödemesek Olur mu?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
18.08.2024

niye böyle bir oyun yapıldı onu düşünmüyorlar ama

18.08.2024

Hahahhahahahah işleri güçleri yok neyi kısıtlasak diye düşünüyorlar ulan 3 yaşındaki çocuk daha vergi ne demek onu bilmiyo beyinsizler ya

18.08.2024

NOGAYIN SİYASİ KÖŞESİ : MECLİSTE BÜYÜK KAVGA Geçenlerde Türkiye büyük mill... https://nogaysiyaseti.blogspot.com/2024/08/mecliste-buyuk-kavga-gecenlerde-turkiye.html?spref=tw

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ