Rize’den Sinop’a: Türkiye’den İlk Balistik Füze Denemesi

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye’nin ilk kısa mesafeli balistik füze denemesini başarılı şekilde gerçekleştirdiğini duyurdu. İki yetkiliye dayandırılan habere göre, Rize’den atılan balistik füze, Sinop’ta belirlenen hedefleri tam isabetle vurdu.

Dün sabah saat 07.00’de gerçekleştirildi

Bloomberg’in iddiasına göre, balistik füze denemesi dün sabah saat 07.00’de Rize’de yapıldı.

Karadeniz üzerinde yapılan denemede toplam 561 kilometre uçan füze, Sinop’ta belirlenen hedefleri başarı ile vurdu.

Yetkililer, yapılan denemenin bu zaman kadar Türkiye’nin yaptığı en uzun menzilli füze atışı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca Türkiye’nin geliştirdiği kısa mesafeli füzeye de ‘Tayfun’ ismi verildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Balistik Füze Nedir, Nasıl Çalışır? Balistik Füze Hangi Ülkelerde Var? Balistik Füze Özellikleri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
19.10.2022

Dün akşam cnn'de "neden 561 km" tartışması vardı, neymiş efendim trabonun kurtuluşu 561 yıl önceymiş de, yok efendim istanbul atina arası 561 kilometreymiş de, saçmasapan sübliminal mesajlar verme peşindeler.

19.10.2022

Heykel yapamamışlarmı bunu yapana kadar,bu kadar sığır aç mı kalıcak şimdi?!Neyse sığırlarıda biz düşünecek değiliz onlar ithal samanla doyurur karnını artık.İlk balistik füze denememiz vatana millete hayırlı olsun, 3.dünya savaşının kıyısında olduğumuz şu dönemlerde en önemli ihtiyaç savunma sanayine yapılan yatırım,muazzam bir yerlileşmeyle savunma sanayi inanılmaz derecede gelişti.Cumhurbaşkanı ve tüm emeği geçenler var olsun🇹🇷🇹🇷

19.10.2022

Melik Gökçek yaptı ya heykeli. Dinozor var, Optimus Prime var. Heykel belediyeciliğinde AKP'den sonra yine AKP'nin gelmesi için elinden geleni yaptı. :)

19.10.2022

Bu gelişmeler güzel evet ama bu tarz güzel haberleri artık sadece SAVUNMA sanayinde görmek istemiyoruz. Bilişim, yazılım, medikal, teknoloji gibi katma değeri yüksek, tüm insanlığa faydalı işlerde de var olalım artık. Tek duyduğumuz tayfun, akıncı, altay, hisar vs güzel ama artık Sina, Çelebi, Sancar gibi isimlerin verildiği yenilikler lazım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ