Rızası Olduğunu Söyleyen Biriyle Sarhoşken Cinsel İlişkiye Girmenin Tecavüz Olup Olmadığı Tartışması Kafanızı Epey Karıştıracak!

Rıza mevzusu elbette çok önemli ama ya gerçekten hiçbir şey hatırlayamayacak kadar sarhoşsanız?

Gün geçmiyor ki Twitter'da yeni bir tartışma daha alevlenmesin: Bugünkü olayımız bireyle sarhoşken rızası alınarak cinsel ilişkiye girilmesi tecavüz müdür yoksa değil midir?

Burada tweet’lerini paylaşmayacağımız trans bir interseks birey, başka bir birey tarafından tecavüze uğradığını anlattı. Sarhoş olduğunu, hatırlamadığını, ilişkinin şiddet içerdiğini ve rızası olsa bile kendinde olmadığını ifade eden trans bireyin anlattıkları yeni bir tartışmaya zemin hazırladı: Sarhoş biriyle seks yapmak tecavüz müdür?

Her tartışmada olduğu gibi bunda da taraflar çok keskin bir şekilde ikiye ayrıldı: Bir taraf sarhoşken cezai ehliyetin bulunduğunu, birini öldürünce bunun suç olduğunu söyledi...

twitter.com

Mantık şu: Hukuka göre sarhoşken bir suç işlediğinizde bu bir suçtur ve sırf sarhoş olduğunuzu beyan ettiniz diye suçunuz düşmez ya da eksilmez. Aynı şekilde sarhoşken rıza verdiyseniz, bu rızadır. Sonrasında bu alanı griye boyamak ve tecavüzdür demek diğer alanlardaki sorumlulukları değiştiriyor.

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Diğer taraf ise sarhoşken bilincin çok açık olmadığı ve dolayısıyla cinsel ilişkiye o esnada rıza göstermenin tecavüz gerçeğini değiştirmediğini ifade etti.

twitter.com

Burada da aslında mantık çok basit: Sarhoşken bilinciniz yerinde değildir ve herhangi bir şeye ikna edilebilirsiniz. Bu nedenle de bir şekilde cinsel ilişkiye 'ikna' edildiyseniz bu tecavüzdür.

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Ancak yaşayan bireylerin konuşabileceği ve ne olup olmayacağına karar vereceği bu tartışmada tabii ki sarhoşluğun derecesi, kadın ya da erkeğin arzu sinyalleri verip vermediği önemli. Yarı baygın ya da baygın bir bireyle cinsel ilişkiden bahsediyorsak durum apaçık ortada. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tecavüz müdür yoksa değil midir? 

Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
13.09.2020

Arkadaşımın başına gelmiş, üniversitelilerin yaptığı bir partiye katılmış çok fazla sarhoş olmuş. Sabah şişko bir adamın yatağında uyanmış. Gitmeseydin dedim, hak etmişsin dedim. Bu olayın üzerinden 1 yıl geçti, benzer bir olay daha yaşadı. Demek ki tecavüz değil, sonuçta kendi rızanla sarhoş oluyorsun. Nitekim Yargıtay'ın emsal kararlarına bakarsak, sarhoşken suç işleyen kimseler sarhoşluk indirimi almıyor çünkü sarhoş olmak kendi seçimi.

13.09.2020

İcmeseydin o zaman , gerçekten böyle şeylere çok kızıyorum , üniversitede de vardı böyle tipler barlarda sizincaya kadar içerlerdi , yetişkinsen kendinden sen sorumlusun ,alkol alınca yanlış bir şey yapma eğilimin varsa dozunda iç gerizekali mısın

13.09.2020

O zaman alkollüyken adam öldüren suçlu sayılmasın nasıl bir mantık

13.09.2020

Bana kalırsa da net tecavüzdür. Siz zil zurna sarhoş kendini ayakta tutamayan kusan ne bileyim sizin kim olduğunuzu bile hatirlamayan biriyle o halde beraber olmaktan hoşlanıyorsanız sizde de problem var. Iki kadeh içmiş insandan değil gerçekten "sarhoş" insanlardan bahsediyoruz burada. Ki burada kadın diye ayırmakta sorun bence. Ne yani erkek sarhoş olamıyor mu? Ya da o sarhoşken ondan faydalanilirsa bu suç değil mi sanki?

14.09.2020

Ya diğer taraf ben de sarhoştum ne yaptım hatırlamıyorum derse ve gerçekten de öyleyse?

TÜM YORUMLARI OKU (57)