Ripple Kurucusu Chris Larsen'den Bitcoin Madencilerine Yönelik Eleştiri!

Ripple (XRP) projesinin eski CEO’su ve kurucu ortağı Christian Larsen, Bitcoin madencilik yöntemini sert şekilde eleştirdi. 2012 yılında kurulan kripto projesi Ripple (XRP), beklenen atağını bir türlü gerçekleştiremedi. 2020 yılının son aylarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile başlayan dava sürecinin de Ripple’a zarar verdiği düşünülüyor. Kripto dünyasının önemli isimlerinden olan Larsen, Ripple davası ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Larsen’in son açıklaması Bitcoin madenciliği üzerindeydi. İşte Christian Larsen'in Bitcoin madenciliğine yönelik eleştirileri...

Proje sayesinde yaklaşık 40 milyar dolarlık servete ulaşan ortak kurucu Christian Larsen, 2020 yılında Ripple ile yollarını ayırmıştı. Ripple’ın eski CEO’su olan Larsen, Ripple’dan ayrıldıktan sonra blockchain tabanlı ödeme ağı olan Stellar (XLM) projesini başlattı. Kripto dünyasının önemli isimlerinden olan Larsen, Ripple davası ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak Bitcoin madencilerine sert eleştiri Christian Larsen'den geldi.

Bu Yöntem Daha Çevre Dostu

Bitcoin madenciliğinin Proof of Work temelli sistemine eleştiri getiren Larsen, bu yöntemin ciddi anlamda enerji sarfiyatına yol açtığını kaydetti. Bu yöntemin oldukça verimsiz olduğuna değinen Larsen, Bitcoin madencilerinin daha gelişmiş bir sistem olan Proof of Stake yöntemini kullanması gerektiğini belirtti. Proof of Stakemadenciliğinin, eski projesi olan Ripple (XRP) tarafından da kullanıldığını hatırlatan Larsen, “Bu yöntemin daha çevre dostu olduğu bir gerçek.” dedi.

Yılda 12 Milyon Ev Kadar Elektrik Harcıyor

Bitcoin (BTC) madencilik sisteminin değişmesi gerektiğinin altını çizen Larsen, doğaya verilen zararın azaltılması gerektiğini ifade etti. Önemli iklim uzmanlarının da bu görüşe sahip olduğunu söyleyen Larsen, “Bu sistemi değiştirmeliler. Raporlara göre Bitcoin madenciliği için bir yılda harcanan elektrik miktarı, yaklaşık 12 milyon ABD ailesinin harcadığı enerjiye eşit. Proof of Stake yöntemine geçerek elektrik sarfiyatını en azından 100 haneye düşürebilirler.

Bu Kadar Fazla Elektrik Harcamasına Gerek Yok

Söylediği sistemin gerçekleşmesi halinde Bitcoin madencilerinin de rahatlayacağını aktaran Christian Larsen, “Ekonomik açıdan yararlı olmasının yanı sıra iklimin korunması için de önemli bir adım olur. Bu kadar fazla elektrik harcamadan da Bitcoin ağının güvenliğini sağlayabilirler. Özellikle dev RIOT, BTCM ve HIVE gibi Bitcoin madencilik şirketleri buna uymalı.” ifadelerini kullandı.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Bitcoin Düşüşü Sürüyor! Bitcoin Ne Kadar? 1 Bitcoin Kaç TL? Analistlerin Aralık Analizleri

Popüler İçerikler

Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi