Rio'nun En Güzel Madalyasını Onlar Kazandı

Rio'da 5 bin metre elemelerinde çarpışıp düşen iki kadın sporcu Abbey D'Agostino ve Nikki Hamblin, yarışı bırakarak birbirlerine yardım ettiler ve sonuncu da olsalar yarışı tamamlayabildiler. D'Agostino ve Hamblin yarışta dereceye giremedi fakat sportmenliğin simgesi olan Pierre de Coubertin madalyasına layık görüldüler.

ABD'li Abbey D'Agostino ve Yeni Zelandalı rakibi Nikki Hamblin kadınlar 5 bin metre elemelerinde yarışın bitmesine beş tur kala çarpışmıştı.

Yarış sırasında Hamblin önündeki koşucunun ayağına takıldı ve düştü, D'Agostino da Hamblin'in üzerine düştü. D'Agostino, dizinde sakatlık oluşmasına rağmen rakibini yerden kaldırdıktan sonra yarışa devam etmeye çalıştı.

Ancak D'Agustino topallayarak yarışa devam ederken bir kez daha yere düştü. Onun arkasından gelen Hamblin durup, rakibine yardım etti.

Yarış sonrası açıklama yapan Yeni Zelandalı sporcu 'Uzun süredir yerdeydim ve öndeki grubu yakalamam zordu. Sonra olay yarışı tamamlayabilmeye dönüştü. Beni kaldırdığı için Abbey'e minnettarım. Çoğu insan yapılan bu iyiliğin karşılığını verirdi' dedi.

Sonunda her iki kadın atlet de, sonuncu olsalar da yarışı tamamlayabildiler. Sporcular dereceye girip madalya alamadılar ama onları daha özel bir madalya bekliyordu.

5000 Metre Koşusunda Yere Düşen Atletlerden Olimpiyat Ruhunu Yansıtan Görüntüler

Pierre de Coubertin madalyasını aldılar

D'Agostino ve Hamblin, olimpiyatlarda sportmenliğin simgesi olarak verilen Pierre de Coubertin madalyası aldılar. İlki 1964'te verilen madalya daha önce sadece 17 kez takılmıştı.

Reuters, BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.08.2016

Kapitalizm nedir kapitalizm 1 içeriği 2 ye bölüp her birinden ayrı kazanmak demektir :))

24.08.2016

yav abi bi haberi yaparken bari dikkatli yapın ya. Yerde yatan D'agostino ama kaldıran da D'agostino. Daha sonrasında Abbey'e teşekkür ederim falan diyo diz sakatlığı yaşayan Abbey D'agostino bu arada kendisi ABD'li. Nikki Hamblin ise Yeni Zelanda'lı. Düzeltirseniz diye paylaşım dedim

24.08.2016

D'agostinoception.

24.08.2016

Ne güzelsin sen insanlık...

TÜM YORUMLARI OKU (9)