Rio'da İlk Doping Vakası: Çinli Yüzücü Chen Xinyi'nin Testleri Pozitif Çıktı

Çinli yüzücü Chen Xinyi'nin, olimpiyatlarda yapılan doping testini geçemediği açıklandı.

Brezilya'da düzenlenen Rio 2016'da Çinli yüzücü Chen Xinyi'nin doping testleri pozitif çıktı.

Çin Yüzme Komitesinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz pazar günü kadınlar 100 metre kelebek yarışında 4. olup bronz madalyayı kıl payı kaçıran 18 yaşındaki yüzücünün, doping testini geçemediği belirtildi. Böylece Xinyi, olimpiyatlarda doping testi pozitif çıkan ilk sporcu oldu.

"Soruşturma kapsamında gereken neyse yapılacak"

Komite yetkilisi, 'Karara itiraz edildi. Ancak doping olayı ciddi bir şekilde ele alınacak ve soruşturma kapsamında gereken neyse yapılacak.' ifadesini kullandı.

Çinli sporcun, erkekler 200 metre bireysel karışıkta bronz madalya kazanan takım arkadaşı Wang Shun ise şaşkın olduğunu belirtip, 'Yasaklı madde kullandığı ortaya çıkmış. Konuyla ilgili detayları bilmiyorum.' diye görüş belirtti.

AA

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
13.08.2016

ABD, Çin, Rusya gibi olimpiyatlarda her branştan onlarca madalya kazanan ülkeler yıllardır doping yapıyorlar. ABD`li yüzücü Michael Phelps 2004 Atina`da 6 altın 2 gümüş 1 bronz madalya kazandı 2008 Pekin`de ise 8 altın 1 gümüş madalya kazandı. Yani ortalama 2 gün arayla yarışarak yüzmenin biri hariç her dalında altın madalya aldı kazanamadığı dalda ise ikinci oldu. Rio`da da şimdilik 4 altın kazandı. Şimdi bunun doping yapmadığını söylemek ne kadar doğru. Bu tarz ülkeler “doping” statüsündeki ilaçlara ne zaman başlayıp ne zaman bırakacaklarını iyi biliyorlar. Bir de doping yönetmeliği her sene değişiyor listeye yeni ilaçlar eklenip eskilerden bazıları çıkarılabiliyor ve her branşta “doping” kabul edilen ilaçlar değişebiliyor. Bizim federasyonlar da bu işe yeni yeni başladığından yakalanma sık oluyor. Bazen hocadan bazen sporcudan kaynaklı yakalanabiliyorlar. Doktorun belirlediği sürenin ve dozajın üzerine çıkınca yakalanma kaçınılmaz oluyor.

12.08.2016

Madem doping yapıyorsun bari madalyayı alsaydın. Boş yere doping yapmış oldu. Bak bize dopingi yapınca madalyamızı da alıyoruz en azından.

12.08.2016

ruslarda 2 kere dopingli cikanlar bile hala yarisiyorken. herkes yapmali bence bu saatten sonra.

12.08.2016

Efimova çok yuhalandı yarışlarda. Dopingi bir kere yaptın ama iki kere yapınca daha büyük bir cezası olmalı

TÜM YORUMLARI OKU (7)