Rezidansın Fendi Eğitimi Yendi! Şişli Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 4 Bin 200 Öğrenci Prefabrik Okulda Okuyacak

Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Taş Yapı tarafından yapılacak rezidans projesi için yıkılacak. Okulun 4 bin 200 öğrencisi ise kış ortasında, çamur içindeki prefabriklere taşınacak. Çocuklarının kış aylarında prefabrik okulda eğitim görmesini istemeyen veliler yılacak okulun önünde toplanarak durumu protesto etti. Bu memleketin geleceğine, gençliğine sahip çıkmak için mücadele verdiklerini veren veliler, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Lise arazisinin sahibi Bulgar Ortodoks Eksarhlığı Vakfı, Taş Yapı ile 2012 yılında anlaştı.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre yapılan anlaşma sonrasında arazi 2013 yılında 'özel proje alanı' ilan edildi. Ancak Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, 2013 yılında araziye rezidans ve ticaret birimlerinin yapılmasını sağlayacak planın iptali için dava açtı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 31 Ekim 2014’te planı iptal etti. Daha sonra bir çok kez yeni plan yapıldı.

59 bin metrekarelik arazisinin 36 bin metrekaresine imar izni verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son planında 59 bin metrekarelik araziye 470 konut ve 240 odalı otelden oluşan 4 kuleli bir proje yapılacağı ortaya çıktı. Vakfın 59 bin metrekarelik arazisinin 36 bin metrekaresine imar izni verildi. İmarlı alana otel, AVM, mağaza ve rezidans yapma hakkı tanındı. Hazırlanan proje sonunda okula 17 dönümlük bir alan bırakıldı.

Okul ve okulun atölyeleri proje kapsamında yıkılacak. Okulun 4 bin 200 öğrencisi gelecek dönem okul bitişiğine yapılacak prefabrik binalarda eğitim görecek.

Yıkılacak olan lisenin önünde dün, okulun eski mezunları, veliler ve öğrenciler okullarının prefabrik binalara taşınacak olmasını protesto etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiler.  Grup adına konuşan Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Bodur  “Okulumuz sömestr tatilinde yıkılarak oraya taşınacak. Öğrenciler inşaat içinde, kışın ortasında ders yapacak. Bizim mücadelemiz bu okulun buradan taşınmaması, bu okulun başka bir yere gitmemesi. Bugün yapılan inşaat planları ile bugün yapılan prefabrik binalarla bu çocukların gelecekleri hâlâ belli değil” dedi.

'Biz 6 yıldır okulumuza sahip çıkmaya çalışıyoruz.'

Okullarına 6 yıldır sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Bodur, şu açıklamayı yaptı:

''Bu memleketin geleceğine, bu memleketin gençlerine sahip çıkmak için bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizle bu okul Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı, en eski mesleki teknik eğitim yuvası. Biz bu okulun burada kalması, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Milletine faydalı olabilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sanmasınlar ki ‘okulumuz yıkıldı, taşındı, prefabriklere konuldu’. Mesleki ve teknik eğitimin kalesi olan bu okulumuz devam ettiği müddetçe gençliğimizin, geleceğimizin her zaman yanında olacağız.”

Habere göre polis, basın mensuplarının prefabrikleri gezmesine izin vermedi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.01.2018

Betondan para kazanan sermayeciler burada mı ? Aa o da ne arsa mı o ! Okul muymuş amaan ... yap rezidansı babacım ! gönder gitsin veledleri .. Sizin vicdanınızı, haysiyetinizi, 2 paralık etsinler !!

15.01.2018

meslek lisesindekiler anlamamıştır bile değiştiğini

15.01.2018

boş yapmasın kimse okumaya niyeti olan insan heryerde okur kimse o öğrencileri karın kışın içine attık ayazda okuyacaklar dememiş. illaki ısıtma vb. ihtiyaçlar karşılanmıştır. hem öğrenci takmaz böyle şeyleri eğitim 4 duvar arasında sınırlı değil rahmetli Münir ustanın repliğiyle. Tabiki sene sonuna kadar kalması en sağlıklısıdır ama avmcikler rezidanscıklar bi dönem daha bekleyebilir. Öğrenciler için bir sorun olmaz kendimizi kandırmayalım aynı ülkenin vatandaşıyız. Bi dönem daha dursun sonra yıksınlar ibneliğin lüzumu yok devletimizde bu konuda birşey yapabilir. Özetlersek müfredat konular öğreticiler yapıyla beraber yıkılmadığı için eğitimde aksama söz konusu değil, ama insanlık olarak iyiliğe 'ÇOK' önem verdiğimiz için 1 dönem daha okul yerinde dursun.

15.01.2018

Evet Rezidanslara yerleştikten sonra öğrencilere sıkıntı olacak mı göreceğiz. Okula gittim ısıtma bağlamamışlar. 6000 öğrenci bulunuyor ve öğrencilere ayrılan alan sadece o gördüğün fotoğraf Evet aslında haklısın ögrencilerin umrunda değil. Aslında sadece çogunun.. Ben o okulda okuyorum. Bilişim teknolojileri öğrencisiyim. Bu alan bize yeterli gelmeyecektir. Öğretmenlerimiz, Sınıflara sığmayan öğrenciler ya dışarıda okuyacak ya da hiç okuyamayacak! Cidden sıkıntılı bir durum. Ben ve biz bilişim öğrencileri gerçketen önem veriyoruz. Bununla ilgili bir sürü kampanyalar yaptık. Yıkmayın yıktırmayın dedik. Bu kadar öğrenci ne yapacak dedik. "Öğrencilerin umrunda olmaz" demeyin abi. Çok kötü durumdayız. Alanlar da çok dar.Okul da her sınıf en az 30-40 kişilik. Sınıf sayısını sayamasam da 6000 öğrenciye yeterince az. "Öğrencilerin umrunda olmaz" derken biraz daha duyarlı olalım lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (8)