Rezerv Lig Nedir? Rezerv Lig'de Hangi Takımlar Var ve Maç Yayınları Nereden İzlenir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla birlikte 2022-2023 sezonundan itibaren Rezerv Lig kuruldu. Peki nedir bu Rezerv Lig? hangi takımlar Rezerv Lig'de oynayabiliyor? Rezerv Lig'de yaş kısıtlaması var mı? Rezerv Lig ile ilgili sorularınızın cevabının hepsi içeriğimizde!

Süper Lig'in başlamasıyla birlikte Rezerv Lig'in de ilk haftasındaki maçlar tamamlandı. Rezerv Lig, Süper Lig kulüplerinin altyapı takımlarına yönelik düzenlenen ayrı bir lig olarak oynanıyor.

'Rezerv Lig nedir?' sorusunu daha da açacak olursak, Süper Lig'de şans bulamayan futbolcuların maç kondisyonlarını elde etmeleri için kurulan bir lig statüsünde.

Süper Lig'de bulunan A takımında forma şansı bulamayan futbolcular Rezerv Lig'de mücadele edebiliyorlar. Rezerv Lig ile Süper Lig arasında oyuncu geçişi yapmanın ise bir kuralı yok.

Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig’de bulunan 19 kulübümüzün katılımı ile, Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenleniyor.

Rezerv Lig müsabakalarında, Kulüplerin A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabiliyor.

Rezerv Lig'de oynayan futbolcuları A takımlarında forma şansı bulamayan futbolculardan kurulu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Herhangi bir uzun sakatlık sürecini atlatan A takım futbolcularının maç kondisyonunu kazanmaları için Rezerv Lig'de bir süre oynamaları amaçlanıyor.

Rezerv Lig maçları, Süper Lig maçlarıyla aynı günde oynanıyor. Antalyaspor-Galatasaray maçının olduğu aynı gün iki takımın Rezerv Lig'de de mücadelesi oluyor.

Rezerv Lig hangi kanalda yayınlanıyor sorusunun ise cevabı henüz yok. Rezerv Lig maç yayınları için TFF tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!