Reuters Yazdı: Fahrettin Altun ve Ekibi Medya Kuruluşlarına WhatsApp Üzerinden Talimat Yolluyor

Reuters, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve kurmaylarının medya kuruluşlarına haberlerle ilgili WhatsApp'tan talimatlar verdiğini öne sürdü.

"Whatsapp mesajları gönderildiğine ilişkin ekran görüntüleri var"

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye’de medyanın durumuna dair bir haber-araştırma dosyası yayımladı. Araştırmanın yazarı Jonathan Spıcer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı yetkililerin, iktidarla ilgili haberler için basın kuruluşlarının haber merkezlerine düzenli olarak yönerge niteliğinde Whatsapp mesajları gönderildiğine ilişkin ekran görüntülerini gördüğünü kaydetti.

"AKP yöneticileri hakkında yorum yapmaktan kaçınmaları direktifi"

Haber araştırma dosyasında öne çıkan bazı bölümler şöyle: “Reuters’ın gördüğü bazı ekran görüntülerine göre, Altun yönetimindeki yetkililer, basın kuruluşlarının yazı işlerine düzenli olarak bazı WhatsApp mesajları gönderiyor. Bu mesajlarda yetkililer, gazete yönetimlerine hükümet ya da AKP yöneticileri hakkında yorum yapmaktan kaçınmaları ya da hangi haberlerin öne çıkarılacağı yönünde birtakım direktifleri iletiyor.

"AKP'li vekiller de zaman zaman talimat veriyor"

Haberde ayrıca talimat verenler arasında bazı AKP milletvekillerinin de bulunduğunun altı çiziliyor: “Bazı muhabirler de, yine AKP’li milletvekillerinin devamlı olarak haber merkezlerini arayıp, bazı konuşmalarının gazetelerde yer alması ya da ifade biçimlerinin değiştirilmesi yönünde talimatlar verdiğini söyledi. Bu muhabirlerden bir tanesi, İletişim Başkanlığı’nın rutin olarak gazete manşetlerini ya da gazetelerde yer alan yazıların bazı yerlerini gözden geçirdiğini ve de değiştirdiğini, ‘kendileriyle koordineli olmaları gerektiğinin söylendiğini’ ifade etti.

Fahrettin Altun Duyurdu: 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' Kuruldu

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
31.08.2022

herifler virüs gibi 20 senede her yere öyle bir yayıldı ki.. bakalım nasıl temizleyecegiz ya da temizleyebilecek miyiz..

31.08.2022

türbanlı bacılarımız üniversiteye alınmadığı yılları özledi..tesekkurler akp

31.08.2022

Goebels’in reankarnasyonunu buldum

TÜM YORUMLARI OKU (17)