Reuters: 'Merkez Bankası 40 Milyar TL İhtiyat Akçesini Bütçeye Aktaracak'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, TCMB'nin 40 milyar liralık ihtiyat akçesini, merkezi yönetim bütçesine aktarmayı planladığı ve bu konuda gerekli yasal düzenleme üzerinde çalışıldığı öne sürüldü. 

"Bu konuda hazırlanacak teklifin kısa süre içinde TBMM’ye gönderilmesi planlanıyor"

Reuters haber ajansının  üç üst düzey yetkiliye dayandırılan haberinde 'Merkezi yönetim bütçesinde açığın şu anda öngörülenden daha fazla olduğu ve bütçenin desteklenmesi için böyle bir adımın atılmasının planlandığı' aktarıldı.

İsmi açıklanmayan kaynaklardan biri şöyle konuştu:

'Daha önce ihtiyat akçesinin kullanıldığını hatırlamıyorum. Bütçedeki bozulmanın daha ileri gitmemesi için bu yöntem gündeme geldi. İhtiyat akçesinin bütçeye aktarılması için yasal düzenleme gerekiyor. Bu konuda hazırlanacak teklifin kısa süre içinde TBMM’ye gönderilmesi planlanıyor.'

Reuters’ın haberinde, TCMB ve Hazine Bakanlığı yetkililerine yorum için ulaşılamadığı belirtildi.

Peki ihtiyat akçesi nedir?

Dünya gazetesinin aktardığı bilgiye göre 2018 sonunda TCMB bilançosunda ihtiyat akçesi 27.6 milyar TL olarak yer alıyor.

İhtiyat akçesi öngörülemeyen durumlara karşılık, kârdan ayrılan para niteliği taşıyor.

İktisatçı Mahfi Eğilmez, takipçilerinin sorularını şöyle yanıtladı 👇

Reuters haberi sosyal medyanın gündeminde...

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
13.05.2019

demek ki neymiş saray yapmak seni güçlü ülke yapmıyormuş. neymiş boşa yapılan cami,boşa yapılan yollar,köprüler ülke parasından boşa harcanan paraymış.neymiş ülke böyle yönetilmezmiş. biz bu ülkeyi zirveye çıkaracağız ama ilk önce sizden kurtulmamız lazım

Reuters balon haberler üreten gündem dışı yalakalık yapmaya çalışan A haber değildir. Maalesef haberler sağlam kaynaklıdır. Haa. A haber ne mi yazacak? Yaz kızım: Bütçemizde çok yakında büyük bir para girişi olacak. Ekonomi iyiye gidiyor. Buradan fırsatçılara seslenmiyoruz, ortamı hiç boşuna gerip felaket tellallığı yapmayın. Dağma.. Pardon Bakan Albayrak tünelin sonu çok bok bi yere çıkıyor gelmeyin dedi. Mahmut hoca var! pardon bu başka bi' şeydi. Kim yaptı lan bu haberi?

13.05.2019

bu insanlar sonunda bir şeyleri anladığında inşallah çok geç olmaz ekonomi için

13.05.2019

bir hükümet kemer sıkıp eğitim, kültür, siyaset, sanat, teknoloji, bilim alanlarında yenilikçi atılımlar yapmak yerine ekonomiyi seçime kadar, cumaya kadar, hoca bana not verene kadar idare etsin yeter, yarın allah kerim anlayışıyla plansız, programsız yönetirse bir de buna demokratik sistemde yapılan KÖTÜLÜKLER eklenirse olacağı budur. cuma akşam düşürdüğün döviz, pazartesi gece yarısı geri çıkar. bu ülkede fikir özgürlüğü yok, hukuk yok, hiçbir kurumda liyakat yok, safi kötülük var. fikrini açıklamasına müsaade etmediğin mühendisi, hak savunmasına izin vermediğin avukatı, geleceği oluşturmasına izin vermediğin öğretmeni yurtta tutamıyorsun. bir şeyler üreten fakat bunun karşılığında hakaret, aşağılama, küfür dışında bir şey görmeyen insanları yurtta tutamazsın. dolayısıyla dişe dokunur bir şey üretip döviz getiremiyorsun. döviz getiremediğin için ülkede döviz sürekli yükseliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (32)