TSK'dan 'İdlib' Açıklaması ve Fotoğraf Paylaşımı: Gözlem Noktaları Oluşturulmaya Başlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ilk konvoyun dün gece saatlerinde Suriye'nin İdlib vilayetine girdiğini aktarılıyor. Reuters'ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre kafile, Bab el Hava sınır kapısı yakınında Suriye'ye giriş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'TSK unsurları 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır' denildi. 

TSK'dan yapılan açıklama ile birlikte fotoğraf da paylaşıldı 👇

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

'Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.'

Gazeteci Nevzat Çiçek dün gece CNN Türk ekranlarında "Şu an özel kuvvetlerimiz İdlib'e girdiler. Sayı çok değil 100-200 arasında" açıklamasında bulunmuştu 📹

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Hürriyet gazetesi de saat vermiş, Türk askerinin dün akşam saat 22.15 sularında İdlib'e girdiğini aktarmıştı.

Reuters, görgü tanıklarına dayandırdığı haberde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ilk kafilenin İdlib'e girdiğini duyurmuştu.

AA/ Arşiv

Özgür Suriye Ordusu'nda bir komutan olan Abu Khairo, kafilede 30 askeri araç bulunduğunu belirtmişti.

Çatışmasızlık bölgelerinden biri olarak belirlenen İdlib için 15 Eylül’de anlaşmaya varılmıştı.

Türkiye, Rusya ve İran bölgeye gözlemci göndermek konusunda anlaşmıştı. Astana’da varılan uzlaşıya göre; İdlib bölgesinin batısında toplam 14 ayrı gözlem noktasında Türk askeri görev yapacak.

TSK gözlem noktaları kurmak için keşif faaliyetinin 8 Ekim'de başladığını açıklamıştı.

Ümit Bektaş / Reuters - Arşiv

TSK, Astana sürecinde belirlenen çatışmasızlık bölgeleri ile ilgili süreçte gelinen aşamada İdlib bölgesinde gözlem noktaları tesis etmek üzere TSK unsurlarının 8 Ekim'den itibaren keşif faaliyetlerine başladığını açıklamıştı.

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
13.10.2017

Esed'den Kardeşim Esad'a geçiş böyle olur. TSK'nın El-nusra'ya destek verip sonra temizlemeye çalışmasını Rusya yer mi :) :) İslamcı cihatçılarla ilgilenmesi için bölgenin en kaypak ülkesi Türkiye'yi göndermenin amacı nedir tam olarak ne kazandırır ruslara bu bilemedim doğrusu.TSK kimi kimden ayıracak. Tayyip El-nusra Türkiye'de terör listesine alınınca ciyaklayıp isyan etmişti. Bu islamcı piçleri TSK ile beraber yürümesi resmen onursuzluk.

13.10.2017

Bir Rus veya bir ABD'li yorum yapsa aynen bu şekilde yorum yapardı.

13.10.2017

umarım şehit vermeden geri dönebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun Türk Yiğitleri...

13.10.2017

82 nivyork, 83 şigago

TÜM YORUMLARI OKU (16)