Reuters'a Konuşan Uzmanlar: "Putin Nükleer Seçeneğini Düşünüyor"

Rusya'nın Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'yı işgal etmesiyle sıcak çatışmalar Karadeniz'in kuzeyinde devam ediyor. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'e yorumlarda bulunan üç uzman ise Rus lider Putin'in ciddi olarak nükleer silah seçeneğini düşünmeye başladığını söyledi.

Kaynak

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan sıcak çatışmaları İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a değerlendiren üç analist dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar Batı'nın, Ukrayna'nın Rusya'yı vurmak için uzun menzilli füzelerini kullanmasına izin vermesi halinde Putin'in nükleer deneme yapabileceğini söyledi.

Silah uzmanı Ulrich Kuehn, Putin'in nükleer seçeneğini göz ardı etmediğini söyleyerek "Bu, çatışmanın dramatik bir şekilde yükselişe geçmesi anlamına gelecektir" yorumunda bulundu.

Güvenlik uzmanı Gerhard Mangott ise şunları söyledi: "Ruslar bir nükleer test gerçekleştirebilir. Gerekli tüm hazırlıkları yapmış durumdalar."

"Nükleer silahlara başvuracağımızı söylerken ciddi olduklarını göstermek için ülkenin doğusunda bir yerde taktik bir nükleer silah patlatabilirler."

İlginizi Çekebilir

Donald Trump'tan Kamala Harris'i Desteklediğini Duyuran Taylor Swift'e: "Senden Nefret Ediyorum"
Mersin'de Kan Donduran Olay: Emekli Profesör Elleri ve Ayakları Bağlı Şekilde Bir Fıçı İçinde Ölü Bulundu
Trafikten Men Edilmek İstendi, Ateşe Verdiği Minibüse Kendini Kilitledi!

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
16.09.2024

Savasin basindan beri Ukrayna da yasayan birisi olarak sunu soyleyeyim, savasinb1. yilindan beri iki tarafta seyreltilmis uranyumlu muhimmat kullanmakta zirh delmek icin. Ukrayna, Ingiltere den saglamakta hatta bu muhimmatlari. Kullanildiklari ozellikke Donbas, Zaporija ve Herson bolgelerinde toprak kirlenmis durumda, bu bolgelerde kullanilacak bir taktik nukleer silah sadece var olan kirliligi arttirip daha fazla can kaybina sebep olacaktir ki bu Rusya nin alabilecegi bir risk, yani bana gayet muhtemel geliyor, zaten radyoaktif copluge donusuyor ulkenin catismaya maruz kalan bolgeleri.

15.09.2024

hava savunma var herkezde kullanmak önemli değil hedefi vurabilecekmi yada havada patlarsa nasıl bir etki edecek

16.09.2024

Havada patlarsa etkisi azalir ancak etki alani genisler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ