Retro Nedir? Merkür Retrosu Nedir? Merkür Retrosu Ne Zaman Bitiyor?

Atrolojiye ilgi duyan herkesin korktuğu o dönem; Merkür retrosu! Başınıza bu dönem sürekli kötü olaylar geliyor ise korkmayın! Yılda 3 kez tekrar eden Merkür retrosundan etkileniyorsunuz demektir. Sosyal medyada şu sıra sık sık karşınıza Merkür ve retro ile ilgili şeyler çıkıyor, ard arda olumsuz olaylar yaşıyor, eskiden konuştuğunuz aranızın bozuk olduğu insanlar sizinle tekrardan iletişime geçmek mi istiyor? İşte bu dönem bunların hepsi normal merak etmeyin. Bu dönemde hangi burç daha fazla etkileniyor? Burcunuzun başına neler gelecek? Hepsini sizler için derledik…

Her burcun farklı etkilendiği bu Merkür metrosunda neler oluyor peki? Merkür ne demek? Merkür retrosu ne kadar sürüyor? Bir sonraki Merkür retrosu ne zaman? Burcunuzun başına neler gelecek?

Merkür Retrosu Nedir?

Merkür Retrosu, gerileme anlamına gelen olayların bütününe denir. Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslına bakarsak yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor benzer biçimde görünmesinden kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği vakit astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumu anlamına gelir.

Bu nedenle de yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz ve birçok alanda kargaşalar ortaya çıkar. Merkür Retroları senede iki yada üç defa olabilir. İletişim gezegeni olduğundan hayatımızda mühim rol oynamaktadır. Merkür'ün yönettiği alanlar ancak yazışma ile sınırı olan değildir. 

Merkür retrosu; yazışma, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retrosu, yazışma gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir.

Tüm burçlar aslına bakarsak bakarsanız bundan azca da olsa etkilenecektir. Diğer taraftan hayatımızdaki karışıklığa son vermek için Merkür retrosu harika bir vakit olarak görülür. Her şey kötüye gidiyor benzer biçimde görünse de hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulabileceğimiz bu periyodu iyi değerlendirmemiz gerekir. Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, yazışma kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde problemler yaşanabilir, bilgilerde sıkıntı çıkabilir.

2021 Merkür Retroları Ne Zaman?

Yılın son Merkür retrosu 27 Eylül – 19 Ekim günleri arasında Terazi burcunda gerçekleşiyor. Durağan seyri 26 - 27 Eylül'de olacak Merkür retrosunun sonraki durağan seyri ise 17 ve 19 Ekim'de gerçekleşecek.

Merkür Retrosunun Burçlar Üzerindeki Etkileri Neler?

Bu hafta 14 Ekim'de Akrep burcunda başlamış olacak olan Merkür retrosunun etkilerini yoğun bir biçimde hayatımızda hissedebiliriz. Eski insanoğlu ve yarım kalan mevzular yine karşımıza çıkabilir.

Burcu veya yükseleni Akrep, Boğa, Aslan ve Kova olanlar Merkür retrosundan daha çok etkilenebilir, eskiye dönüş yaşayabilirler. Aynı zamanda bu Cuma gecesi Terazi burcunda gerçekleşecek Yeni Ay etkilerini de bugün itibariyle hayatımızda hissetmeye başlayabilir, eski mevzularla ve eski ilişkilerle alakalı yeni gelişmeler yaşayabiliriz.Terazi 

Yeni Ayı ise en fazlaca burcu veya yükseleni Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlak olanları etkileyecek. Bu hafta Salı ve Çarşamba günleri Ay Başak burcunda ilerleyecek, iş yaşamımıza yoğunlaşabilir ve yarım kalan işlerimizi tamamlayabiliriz.

Merkür retrosu Akrep burcunda 14 Ekim Çarşamba 04:06'da başlamış olacağı için bu hafta iletişimle alakalı karışıklıklar yaşayabilir ve eski sorunlarla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Ay Başak burcundayken sarı ve yeşil renkleri enerjimizi dengeleyebilir.

15 Ekim Perşembe ve 16 Ekim Cuma Ay Terazi burcunda ilerleyecek ve Cuma saat 22:30'da gerçekleşecek Terazi Yeni Ayı’nın etkilerini yoğun bir biçimde hayatımızda hissedeceğiz. Önemli bir bitiş veya sonlanmış olan bir ilişki veya ortaklıkla alakalı yine başlangıç yaşayabiliriz. Her türlü ilişki gündemimizde olabilir, eski sevgili veya eski iş ortağı ile yine rabıta kurulabilir.

Tesadüfi veya kadersel karşılaşmalar yaşanabilir, eski yarım kalan mevzularla alakalı hesaplaşmalar yaşanabilir. Ay Terazi burcundayken pembe ve yeşil renkleri enerjimizi arttırabilir. Bu hafta sonu ise Ay Akrep burcunda olacak ve aklımızdaki mevzuya yoğunlaşacağız. Çok aşırı istekli ve hırslı olabilir, hedefe kilitlenebiliriz. Eski romantik mevzular ve eski anılar aklımıza gelebilir, eskiye hasret duyabiliriz.

Popüler İçerikler

Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap