Restoranların Cüzdanınızı Sömürmek İçin Kullandıkları Cin Fikirli Hileleri Duymuş muydunuz?

Fast food markalarının ve yaygın restoranların daha çok satış yapmak için şeytanın aklına gelmeyecek taktikler benimsediği herkesin malumu. 

Peki tam olarak ne yapıyorlar? Bakalım ve görelim...

Sulu biftek, çıtır patates!

Eğer ürünler bu şekilde nitelendirilirse, müşterilerin canı daha çok çekiyor. 'Bunun neresi şeytani?' demeden önce markaların ürünlerini, hatta sloganlarını kalıcı olarak bu şekilde ayarladığını bilin.

Yalnızca 1 dolarcık

Ürünün 1 dolar olması yeterince ilgi çekiciyken, para birimi işareti mümkün olduğunda küçük tutulursa, hatta kullanılmazsa insanlar fiyatları incelerken para harcamayacakmış gibi düşünüyor.

Fiyatları sıralamak

Fiyatlar alt alta sıralanmaz da birbirinden ayrılırsa fiyatları karşılaştırmak zorlaşır. Bu da karar verirken işin pahasını daha bir göz ardı etmenize sebep olur.

Yalnızca 5.99

Ürünleri 2,99 şeklinde listelendirmek daha az ödeyeceğinizi düşündürüyor. Fakat bir de 2,95 tarzı fiyatlandırmalar var ki, az ödemekten ziyade samimi bir alışveriş yaptığınızı düşünmenizi sağlıyor.

Menüye 'paha' serpiştirmek.

Hali hazırda pahalı sayılabilecek ürünlerin arasına yerleştirilen daha pahalı ürünler, diğer ürünlerin makul bir seviyede olduğu algısını yaratıyor.

Bir menü, ama sadece bir menü mü?

Ürünlerin menü fiyatları orta boy, hatta bazı coğrafyalarda büyük boylara göre hazırlanıyor. Dileyen daha küçük boyu tercih edip daha az para ödeyebilir ama çoğu tüketici bunu bilmez.

75 kuruş farkla büyük boy yapmak ister misiniz?

Firmalar, ufak gözüken miktarlarla sizi cezbederken, vücudunuza fazlaca kalori alıyor ve benzer beslenme alışkanlıklarına iyiden iyiye alışıyorsunuz.

Yükselen kokulara karşı koymak imkansız!

Yiyecek tercihinde kokuların ne denli etkili olduğunu firmalar herkesten iyi biliyor. Burna gelen kızarmış patates kokusu, ızgara et kokusu ve benzeri ilgi cezbeden pek çok kokunun ise tek kaynağı yiyecekler değil!

Evet, ScentAir adı verilen bir firma, ürettiği sistemlerle yiyeceklerin kokularını birebir ve son derece kuvvetli biçimde imite edebiliyor. Müşterileri gizli tutulsa da büyük devlerin aralarında bulunduğu ifade ediliyor. 

Bilin bakalım kim?

Çocuklara meşgale, büyüklere de huzur.

Çoğu fast food firması aynı zamanda bir oyun bahçesi barındırarak çocuklu aileler için kendilerini bir cazibe noktası haline getiriyor. Yemeğini yerken çocuğunun akranlarıyla oyun oynadığını bilen anne babalar ise böyle yerlerden ister istemez hoşlanmaya başlıyor.

Renklerin cazibesine karşı müşteriler...

Bütün fast food firmalarının bir bildiği var. Renklerinde kırmızı veya sarı barındırmayan çok az sayıda fast food firması bulunuyor. Sebebi de bu iki rengin insan psikolojisinde açlığı ve tüketimi körükleyecek etkilere sahip olması.

Gruplara teşvik!

Çoklu menü indirimleri, bir alana bir bedava gibi kampayalarla gruplar sürekli teşvik ediliyor. Hatta çoğu zaman tek kişiden ziyade gruplar hedefleniyor. Böylece satışlar artacak ve restoranlar sosyalleşme alanları olarak kullanılacak. 

İyi fikir...

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.06.2016

Tabi her yerde cinlik var mesela haber başlık fotoğrafında Kate Upton'ın olması da cinliktir.

10.06.2016

haber sitelerinin cüzdanlarını doldurmak için kullandıkları cin fikirli hileler

10.06.2016

eleştirel bir dilde yazılmasa bir şey demeyeceğim de onedio'dan farkını anlatsana bana o restoranların. yapabilir misin cidden? sen de onlar gibi müşteri çekip, daha fazla para kazanmak için bu galerileri hazırlamıyor musun? bilmem ne markasından para alıp, onu övmek için galeri hazırlamıyor musun? onedio video, testler gibi şeyleri siz de daha fazla insanı bu siteye çekmek ve daha fazla reklam alıp, para kazanmak için yapmadınız mı? neyi eleştiriyorsunuz onu anlamıyorum. sanki kendi sosyal sorumluluk projesi. adamlar da senin gibi para kazanmak ve daha çok para daha kazanmak için yapmış o yatırımları. deneyimleyerek senin, benim zaaflarımı tespit etmiş ve bunu kullanıyor. sen de kullanıyorsun, merak etme.

10.06.2016

Gayet haklısın.Ayrıca alan memnun satan memnun kimseye zorla fastfood yedirilmiyor sonuçta.Bu tarz içeriklerin sadece prim amaçlı olduğunu düşünüyorum.İnsanlar kandırıldıklarını düşünmeyi,komplo teorilerini seviyor.Gerçi bu içerik komplo teorisi değil ama olsun :D

10.06.2016

Normal bir lokantada normal bir yemeğin fiyatı ortalama 50TL+- civarında. Halbuki, 250gr eski kaşar=6TL, 700gr chokella=11TL, 1kg çaykur çay:22TL, 250gr salam=5TL, 250gr bal=7.5TL. Alın size mis gibi kahvaltı. Hem de tıka basa. Artanı da dolaba koyun, sonra devam edersiniz. Lokantaya kafeteryaya gitmeyin, evde yiyin!

TÜM YORUMLARI OKU (46)