Restoranlarda Yeni Dönem Başladı: İşletmeciler Menülerde Değişikliğe Gitti

Yaşanan ekonomik zorlukların etkisiyle işletmeciler, ekonomik ürün dönemine başladı. Esnaf, gramaj değişikliğine giderek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine koydu.

NTV'den Sibel Can'ın haberine göre, müşteri sayısı düşünce restoranlar yeni bir yönteme başvurdu.

Ürünlerin gramajı düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat da azaldı. Bu ürünler, menülerde 'eko' adıyla yer almaya başladı.

Bir restoran, patlıcan kebabının kebabının porsiyonunda iki şiş kullanırken artık tek şiş kullanmaya başladı.

İşletmeci, konuyla ilgili olarak 'Ekonomik ürün dediğimiz zaman küçük fiyat küçük şiş küçük doyum. Keşke olmasa herkes doyabilse.' dedi.

Paket siparişi alan restoranlar ise başka bir tarife uygulamaya koydu.

Bir başka işletmeci, 'Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3’te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyeletlerimiz oluyor.' dedi.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner ve bu gibi ürünlerde gramajın düşürülerek fiyatın azaltıldığını söyledi.

Artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, 'Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım.' diye konuştu.

24 Şubat Cumartesi Akşamı Kaçırdığın Haberler

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
25.02.2024

Dayı AKP genel merkezi sizin binanın az ilerisinde. Yürüyerek gitsen 5 dakika. İstersen orada da anlatabilirsin ama en son bakanları falan görünce ekonomi uçuyor falan diyordunuz. Şimdi porsiyon ufaldi falan. Dikkat et altından sandalyeyi çekmesinler

25.02.2024

Süper yorum😊

25.02.2024

haberde, NTV'den Sibel Can'ın haberine göre diye yazmış...ulan dedim bir an ekonomi harbiden kötüymüş diye

25.02.2024

Fonda da "Bu devirde kimse sultan değil Hükümdar değil bezirgan değil Bu kadar güvenme hiç kendine Kimse şah değil padişah değil"

Süper Türkiye ekonomisinde küçükbaşın bok torbası pişirilip tüm ekmek 300 TL'ye satılıyor . Kimse zaten dışarıdan yemek yiyemiyor bundan sonra zerre gidemeyiz .

TÜM YORUMLARI OKU (11)