Restoranın Mühürlenmesine Mahkeme ‘Dur’ Dedi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün alkollü içki satışını yasaklamasının ardından, rektörlüğün şikayeti üzerine restoranı Sarıyer Belediyesi’nin mühürlediğini açıklamıştı. Ancak mahkeme, restoranın mühürlenmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İçki satıldığı gerekçesiyle mühürlemişti

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, 25 Ağustos'ta BÜMED bünyesinde bulunan Niche adlı restoranı içki satıldığı gerekçesiyle mühürlemişti. Diken’in haberine göre, BÜMED, mühürlenmeyle ilgili şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere BÜMED tesis içerisinde bulunan restoranımız ruhsatlı olarak alkol satışı yapıyordu. Ancak rektörlüğün alkol satışını yasaklamasının ve şikayette bulunmasının ardından Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendi.”Niche de içki satışının ruhsatlı yapıldığını belirterek hukuki işlemler için harekete geçeceklerini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de mezunlara attığı e-posta aracılığıyla “İçki satışı kanunsuz olduğundan dolayı işletme, Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendi” demişti.

Sarıyer Belediyesi’yse konuyla ilgili açıklamada bulunmamıştı. Lokal, BÜMED’e ait olsa da Niche’i farklı bir işletme yönetiyor.

Hukuki süreç sonunda yürütmeyi durdurma kararı

Niche, restoranın mühürlenmesinin ardından, açıklamasında da belirttiği gibi hukuki süreç başlattı. Mahkeme, dün yürütmeyi durdurma kararı verdi. Restoran, yeniden açıldı.

Konuya ilişkin konuşan Niche işletmesi, restoranın işleyişi ve süreçle ilgili detaylı basın açıklamasını ilerleyen günlerde yapacaklarını dile getirdi.

BÜMED, 27 Temmuz’da, mezunlara kampüse araçla girişlerin sınırlandırıldığını ve üniversite içindeki tesiste içki satışının rektörlük tarafından yasaklandığını bildiren bir e-posta yollamıştı.

Buna göre mezunlar lokali sınırları dahilinde içki satılması, restoranda içki ruhsatı olmasına rağmen üniversite yönetimi tarafından ‘okul sınırları içerisinde bulunduğu’ gerekçesiyle yasaklanmıştı.

E-postada bu yüzden BÜMED’e 14 Mayıs’tan itibaren beş kez toplam 575 bin 371 TL tutarında ceza kesildiği yazılmıştı.

BÜMED e-postada, üniversite yönetiminin böyle bir idari para cezası kesme yetkisi bulunmadığını kaydederken, şunları kaydetmişti: “Bu konuda hukuki girişimlerimiz olacaktır. Alkollü içki satışının, gerekli hukuki girişimler sonuçlanmadan, faaliyetlerimizi engellememesi için Lokal’de hizmet veren Niche Cafe’de alkol satışının durdurulması için kendilerine gereken uyarı yapılmıştır.”

Niche de ruhsatlarının bulunmasından dolayı içki satışına devam etmişti.

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!