Restoranda Yemek Yedikten Sonra Kızını Kaybeden Anne Tepkili: 'Üç Aydır Rapor Çıkmadı'

İzmir'de restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanan çocuklarından Ece Elisa Mercankaya'yı (6) kaybeden, oğlu Ege Mercankaya (4) ise ölümden dönen Hasret Mercankaya olayın hala açıklığa kavuşmadığını söyledi. Mercankaya, otopsi raporunun yaklaşık 3 aydır çıkmamasına tepki gösterdi. 

Olay henüz aydınlatılamadı

Mercankaya ailesinin 6 yaşındaki kızları Ece Elisa'nın vefatının üzerindeki karanlık perdesi aydınlatılamadı. Aile, yetkililere seslenerek, otopsi raporunun sonuçlanması için yardım çağrısında bulundu.

Aile için kabus dolu günler, nisan ayında başladı. Belçika'dan tatil için Aydın'ın Didim ilçesindeki yazlık evlerine gelen emlak danışmanı Cihan ve Hasret Mercankaya çifti, 13 Nisan'da İzmir'in Gaziemir ilçesindeki restoranda çocukları Ece Elisa ve Ege ile yemek yedi. Mercankaya ailesi, yemeğin ardından Didim'e döndü. Bir süre sonra Hasret Mercankaya ve çocukları rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi'ne birkaç kez giden anne ve 2 çocuğuna teşhis konulamadı.

5 gün sonra hayatını kaybetti

Ece Elisa'nın 17 Nisan'da durumu diğer aile üyelerine göre daha da ağırlaştı. Hem anne hem 2 çocuğu yeniden aynı hastaneye gitti. Daha sonra anne ile kızı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, oğlu ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hasret Mercankaya taburcu olurken, kızı Ece 18 Nisan'da vefat etti. Ece Elisa'nın cenazesi, Manisa'da Kırtık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Restoranda Yedikleri Karnıyarık Aile Faciasına Sebep Oldu: Minik Ece Hayatını Kaybetti

Anne raporun çıkmamasına tepkili

Ön otopsi raporunda ölüm nedeni 'belirsiz' olarak kayda geçen Ece Elisa'nın detaylı otopsi sonucunun ise beklendiği belirtildi.

Tedavisi 17 Nisan'dan beri yoğun bakımda süren Ege ise hayati tehlikeyi atlatıp 13 Haziran'da taburcu edildi. Ege, ailesiyle birlikte Manisa'daki yakınlarının yanına gitti.

Otopsi raporunun yaklaşık 3 aydır çıkmamasına tepki gösteren Hasret Mercankaya, 'Otopsi raporu hâlâ çıkmadı. 3 ay oldu artık sonuçlanmasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum. Yardımcı olun. Suçlular varsa, cezalandırılmasını istiyorum. Kurban Bayramı bizim için hiç güzel geçmedi. Çünkü Ece yoktu. Ece'yi çok özledik' dedi.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
12.07.2022

Oğlumun ebesi 3 yaşında oğluyla antalyaya tatile gidiyor. Muhtemelen Vasat bi yerde tatil yapıyorlar, bi hamburger gibi bişey yiyor çocuk. Sonra bir bakteri kapıyor çocuk uzunca süre yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat ediyor. Bazı bakteri ve virüsler çocuklar için ölümcül olabiliyor. Heryerde çocuğu yedirmemek lazım.

12.07.2022

cok uzucu,melek oldu yavrucagiz,ben kendi ulkemde 4 kere et zehirlenmesi yasadim,bir kisim insanimiz ahlak kavramini icsellestirememis,vicdan muhasebesi 0.

12.07.2022

Hangi restaurant acaba? 🤔

12.07.2022

Kayseri mutfağı diye ev yemekleri yapan bir restaurant zinciri

TÜM YORUMLARI OKU (36)