Resmi Gazete'de Yayımlandı: Sporculara Uygulanan Gelir Vergisi Yüzde 20'ye Yükseldi

Konaklama vergisi, dijital hizmetler vergisi gibi geçtiğimiz dönemde gündeme gelen vergileri de kapsayan Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kanun kapsamında sporculardan yüzde 15 oranında alınan gelir vergisi, yüzde 20'ye yükseltildi. 

Dijital Hizmet Vergisi yüzde 7,5 olarak belirlendi

Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre kanun kapsamında geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve büyük dijital hizmet sağlayıcılarını ilgilendiren dijital hizmet vergisi uygulamaya konulacak. 

Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına, elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmetler ile kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri dijital ortamların sağlanması ve işletilmesi hizmetlerinden elde edilen hasılat, bu kapsamda yer alacak. Dijital hizmet vergisine tabi şirketlerde, yıllık 20 milyon lira ya da dünya genelinde yıllık 750 milyon euro hasılatı olmayanlara ise muafiyet tanınacak.

Geçtiğimiz günlerde ABD kanadından, internet şirketlerinin kârını azaltan uygulamalara karşı hamle gelebileceği sinyali verilmişti.

ABD: 'Türkiye'ye Dijital Hizmet Vergisi Nedeniyle Soruşturma Açabiliriz'

Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi gibi tesislerde yüzde 1 konaklama vergisi

Kanun kapsamında, konaklama tesisi bünyesinde sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler 'konaklama vergisi'ne tabi olacak.

Konaklama vergisi, 31 Aralık 2020'ye kadar yüzde 1 olarak alınacak. 2021 itibariyle ise, yüzde 2 olarak devam edecek.

Kasım ayında TBMM'de kabul edilen konaklama vergisine, muhalefet kanadı karşı çıkmıştı.

Meclis Kabul Etti: Artık Gecelik Konaklama Vergisi Alınacak

Futbolcuların gelir vergisi oranı artırıldı

Lig usulüne tabi spor dallarında en üst liglerde faaliyette bulunan sporculara uygulanan gelir vergisi kesinti oranı, yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak.

Mevcutta sözleşmesi bulunan sporcular için bu sözleşmenin bitimine kadar gelir vergisi kesintisi yüzde 15 olarak uygulanacak. 31 Ekim 2019 itibarıyla yapılan sözleşmelerde kesinti yüzde 20 olarak uygulanacak.

Gelir vergisinde üst dilim yüzde 35'ten yüzde 40'a yükseldi

Gelir vergisi tarifesine yeni dilim eklenerek üst dilim yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarılacak. Böylece 500 bin lira ve üzerinde kazanç elde edenler, yüzde 40 gelir vergisi verecek.

Popüler İçerikler

Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR

Sanki vergi veriyorlar da. Bildiğim kadarıyla zaten sporcuların vergilerini kulüpler karşılıyor. Kulüplerin de vergi borçlarını devlet siliyor. Sonuç olarak bu zam milyon eurolar alan futbolcular için bir şey değiştirmiyor.

07.12.2019

Maksat milletin gazı alınsın, yoksa herkes biliyordur bunu .

07.12.2019

Zengine de göz diktiğinize göre gerçekten paranız bitti demek ki.

07.12.2019

Önce kontratlarda yazan miktarin "gercek " transfer ücreti olup olmadigini kontrol etseniz

TÜM YORUMLARI OKU (7)