Resmi Gazete'de Yayımlandı: Sağlık Güvencesine Bakılmaksızın Covid-19 Hastaları Ücretsiz Tedavi Edilecek

Koronavirüsten etkilenen tüm vatandaşların tedavisinin ücretsiz yapılacağına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavi ücretsiz gerçekleştirilecek. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmayacak.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, tüm hastalar, Sağlık Bakanlığı'nın temin edeceği ekipmanlardan yararlanabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın virüsten korunmaya yönelik temin ettiği ekipmanlar ve hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve tedavide kullanılması uygun görülen ilaçlardan herkes ücretsiz yararlanabilecek.

Kararda yer alan maddeler şöyle sıralandı 👇

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
14.04.2020

sadece ssk'nın verdiği ağrı kesiciyi almak için 07:00'de hastane bahçesindeki eczanede kuyruğa girip en az 4 saat beklememiş olanlar bilmez bunun kıymetini, hâlâ "gss pirim borcu" kısmında kalmıştır onlar.

15.04.2020

konuşacak bilgi ve beceriye sahip olmayan, sadece kendisine ezberletilenleri tekrar eden, ezber bittiğinde sadece sinkaflı cümleler kurabilen arkdaş, bazı mevzulara tevellüdün ve nöronların yetmediğinden bu cevabı yazman hiç şaşırtmadı

14.04.2020

Ülkemizdeki çoğu şeyi eleştirsem de bulunduğum ülkelerde övündüğüm başlıca noktalardan bir tanesi sağlık hizmeti. Abd bile sağlık sigortan yoksa 34 bin dolar ödemen gerekiyor. Litvanya'ya da 2 yıl okudum ara ara da hala giderim . Orda insanlar hasta olmaya korkuyor çünkü sağlık sigortası ödeyip doktora gidince tekrardan hemen hemen kesilen sigorta kadar para ödemeleri gerekiyor. İlaçlara da ayrı bir ücret ödemeleri gerekiyor.

14.04.2020

Yine dediğim gibi ben de çoğu şeye karşıyım lakin diğer ülkere göre bu konuda daha iyiyiz sadece . Evet ben de Gss mağduruydum sadece diğer ülkelerde işin olsa da tedavi olmak çok sıkıntılı .

14.04.2020

Bu bir lütuf değil. Bunu sizin yaptığınız bir güzellik gibi sunmayın. Buna zaten mecbursunuz.

14.04.2020

Hangi batı ülkesi mesela? Amerika dışında sosyal devlet olmayan ülke neredeyse yok batıda bilgisiz bilge seni. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da, İtalya'da, İspanya'da hep hasta güvencesi ve artı olarak maaş veriyorlar pek sevgili çomar. Buralar ağır gelir sana. Git otur koltuğuna, ayaklarını uzat, aç bi cnn türk, yaşa kafanı be kardeşim.

TÜM YORUMLARI OKU (20)