Resmi Gazete'de Yayımlandı: Elektrikli Araç Şarj İstasyonları İçin Yatırım Desteği!

Elektrikli otomobillerin şarj istasyonları için devlet tarafından sunulacak olan desteğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Düzenlemeye göre araç şarj istasyonu yatırımlarına yatırım bedelinin yüzde 75'ine ve 20 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Otomobiller konusunda yakın geleceğimiz olan elektrikli versiyonların popülerliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artış gösteriyor.

Resmi Gazete'nin 22 Mart tarihli sayısında yeni bir karar yayımlandı. Buna göre, elektrikli araç şarj istasyonu yatırımları yatırım bedelinin yüzde 75'ine ve 20 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz olarak desteklenecek.

Bu projeler için işletme gideri desteği uygulanmayacak.

Bu kapsamda destek programından yararlanılarak alınan makine ve teçhizat için destekten yararlanmada 3 yıl olarak öngörülen satılamama kiralanamama ve devredilememeye yönelik sınırlama, makine ve teçhizatın kullanım yeri ve amacı değişmemek kaydıyla 1 yıl olarak uygulanacak.

Teknolojik ürün yatırımlarına 10 milyona varan destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknolojik ürün yatırım destek programı hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlar ile vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen sanayiye yönelik Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar, teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan işletmelerin, bölgede başlatıp sonuçlandırdıkları ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar, kamu araştırma altyapılarında ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlar ile özkaynaklar kullanılarak yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan veya TÜBİTAK tarafından onaylanan teknolojik ürünler ile ilgili üretime yönelik yatırımlara da proje bedelinin yüzde 60'ına ve 10 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

İşletmenin talep etmesi halinde makine ve teçhizat desteği kapsamında tanımlanan destek tutarının yüzde 25'ine kadar teminat karşılığında ön ödeme yapılabilecek. Düzenlemeyle makine ve teçhizat üzerinde çalışan yazılım giderleri de destekleme kapsamına dahil edildi.

Makine ve teçhizat desteği sağlanacak yatırım projeleri için destek süresi, Sanayi Bakanlığı ile işletme arasında yapılan sözleşmenin imza tarihinden başlayarak en fazla 36 ay olarak belirlendi. Uygun görülmesi halinde bir defaya mahsus 6 aya kadar ek süre verilebilecek.

İlginizi çekebilir:

Twitter Spaces Yayınıyla Yine Binlerce Kişiye Ulaşan Özgür Demirtaş Kendisiyle İlgili Görsele 'Sesli Güldü' 😅
Rusya'nın Gerisinde Kalan ABD Hipersonik Silahların Gelişimini Hızlandırıyor: Peki Hipersonik Füze Nedir?
Elon Musk Başrolde! Yeni Netflix Belgeseli Uzaya Dönüş'ün Yayın Tarihi Belli Oldu

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı