Pakistan, Hindistan tarafından atılan füzelerin Muzaffarabad yakınlarına düştüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada, yapılan bu sebepsiz saldırının misli ile karşılık bulacağı da yer aldı.
Pakistan, saldırı sonrasında hava sahasını 48 saat boyunca kapattığını duyurdu.
Anadolu Ajansı, Pakistan güvenlik kaynaklarının Hindistan'a ait 2 askeri uçağı düşürdüğü haberini paylaştı.
Hindistan'dan yapılan açıklamaya göre, Pakistan'da bulunan terör altyapısı hedef alınırken, Pakistan'a ait askeri tesislere yönelik bir saldırı düzenlenmedi.
Hindistan'dan yapılan açıklamaya göre, 9 nokta hedef alındı.
“Adalet yerini buldu.”
Trump, Hindistan ile Pakistan arasında yaşananlar için, 'Saldırıyı az önce duyduk. Bu utanç verici bir durum. Umarım bu durum kısa sürede sona erer' açıklamasında bulundu.
Hindistan idaresindeki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Hindistan, saldırıyı üstlenen Leşker-i Tayyibe (LET) örgütünün uzantısı olan Direniş Cephesi'nin Pakistan tarafından desteklendiğini iddia ediyor.
Saldırının ardından Hindistan, Pakistan ile 1960'ta imzaladıkları 'İndus Suları Anlaşması'nı askıya aldığını açıklamıştı. Pakistan cephesi ise su anlaşmasının kendileri için kırmızı çizgi olduğunu duyurmuştu.
İki ülke de Keşmir bölgesinde hak iddia ediyor.
Heh bi siz eksiktiniz . . .
Bence iki ülke savaş kisvesi altında birbirlerinin nüfusunu azaltıyorlar, devlet anlaşmalı kendi halkını öldürürsen sorun çıkar ama düşmanın seninkini sen onunkini eritirsen kimse sinirlenmez. Milliyetçilik arttığı için halkı daha fazla çalışma ve üretmeye de zorlamış olursun işe yaramayan tembel ve sadece tüketen halkından da kurtulmuş olursun sende kazanacan bende kazanacam bacı gardaş durumu.
Teror orgutunun adi Leşker-i Tayyibe mi😯