Hayatımızın Vazgeçilmezi Olan 12 Renk ve Anlamları

Renkler hiç şüphesiz hayatın vazgeçilmezlerinden biridir.Tüm dünyanın siyah beyaz olduğunu yada tek renk olduğunu hayal etmek bile insanı ürkütüyor. Renkler sadece gözümüze mi hitap ediyor yoksa başka etkilere de sahip mi? Bu sorunun cevabı kuşkusuz 'Evet' tir. Gerçekten de renkler hayatımıza 'renk' katmalarının dışında başka özelliklere de sahiptir. Örneğin; kırmızı gibi sıcak bir renk nabzınızı yükseltebilirken, soğuk renklerden biri olan mavi size sakinlik verebilir. Beyaz renge boyanmış bir oda diğer renklere boyandığından daha geniş görünebilir. Yani renklerin insan psikolojisine ve algısına etkileri de vardır. Bununla birlikte renklere bazı anlamlar da verilmiştir.

Evet, renklerin de taşıdığı anlamlar vardır ve neredeyse tüm dünyada renklerin anlamları birbirine yakındır, fakat bazen farklı ülkelerde aynı renge tam tersi bir anlam da yüklenebilmektedir. Örneğin; genel olarak dünyada siyah renk matemi çağrıştırdığı için, ülkemizde olmasa da özellikle batılı ülkelerdeki cenaze törenlerinde siyah renk hakimdir. Ama Japonlar cenaze törenlerinde beyaz giyerler. Peki, bu istisnaları bir kenara bırakırsak; renklerin anlamları nelerdir? Hangi renk ne anlama gelir? İşte cevabı:

Kaynak: **http://www.renklerinanlamlari.com**

1. Beyaz

Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder.

2. Siyah

Gücü, tutkuyu ve çoğu ülkede matemi temsil eder.

3. Mavi

Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder.

4. Yeşil

Doğanın ve huzurun rengidir.

5. Kırmızı

Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.

6. Sarı

En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zeka, incelik ve pratikliği ifade eder.

7. Mor

Asalet, lüks ve itibarın rengidir.

8. Pembe

Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder.

9. Turuncu

Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.

10. Kahverengi

Toprağın ve doğallığın rengidir.

11. Lacivert

Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.

12. Gri

Alçak gönüllülüğü ve dengeyi ifade eder.

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR

Renklerin hayatımıza etkisi oldukça fazladır. Onlar sayesinde kimi zaman mutlu ve enerjik kimi zaman da üzgün ve karamsar hissedebiliriz. https://www.tarz2.com/sen-hangI-renksIn

10.06.2017

Çevremizdeki renklerin her biri bize bir mesaj verir. Ve bizleri bu şekilde motive ederler. Kısacası renklerin insanlar üzere psikolojik etkileride var. Bu yazıda https://paratic.com/renklerin-anlamlari-ve-psikolojik-etkileri/ renklerin ne anlamlar ifade ettiklerini ve bizlere olan psikolojik etkileri hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

1. Beyaz Beyaz Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder. 2. Siyah Siyah Gücü, tutkuyu ve çoğu ülkede matemi temsil eder. 3. Mavi Mavi Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder. 4. Yeşil Yeşil Doğanın ve huzurun rengidir. 5. Kırmızı Kırmızı Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder. 6. Sarı Sarı En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zeka, incelik ve pratikliği ifade eder. 7. Mor Mor Asalet, lüks ve itibarın rengidir. 8. Pembe Pembe Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder. 9. Turuncu Turuncu Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder. 10. Kahverengi Kahverengi Toprağın ve doğallığın rengidir. 11. Lacivert Lacivert Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder. 12. Gri Gri Alçak gönüll

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ