Renkler Cinsiyetsizdir! Kadın Avukatlara Pembe, Erkek Avukatlara Mavi Ajanda Dağıtan Mersin Barosu'na Tepki

Mersin Barosu'nun 2018 yılı için avukatlara dağıttığı ajandalara kadın avukatlardan tepki geldi. Tepkinin nedeni ise baronun ajandalardaki renk tercihi oldu. Baro erkek avukatlara mavi kadın avukatlara ise pembe ajanda dağıttı. Kadın avukatların tepkisine erkek meslektaşlarından da destek geldi.

Baro bu yıl 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde başkanın kadın bir avukatı kürsüden itmesiyle gündeme gelmişti

Yaşananların ardından hem kadınlardan hem de sosyal medyadan Mersin Barosu Başkanı Ali Er'e tepki yükselmişti 👇

Kadın Avukatı Kürsüden İten Baro Başkanı ‘Refleks’ Dedi, 21 Kadın Avukat İstifa Etti

Baro bu sefer de dağıtığı ajandalar ile cinsiyetçilik tartışmalarının merkezine oturdu.

Mersin Adliyesindeki Baroda bir araya gelen kadın avukatlar, kendileri için pembe ajanda bastırılmasının cinsiyet ayrımcılığı olduğunu savunarak, ajandaları Baro Başkanı Ali Er'e geri verdi.

Bazı erkek avukatlar da meslektaşlarına destek için eyleme katılarak, mavi ajandaları iade etti.

'Her yıl yüzlerce kadının ölümüne, yaralanmasına, tacizine, tecavüzüne ayrımcılık neden oluyor'

Grup adına gazetecilere açıklama yapan avukat Ezgi Özkan, renk ayrımıyla ilgili Baro yönetimine verdikleri yazılı başvurunun gündeme alınmadığını, bu durumun ajandaların iadesini zorunlu kıldığını belirtti.

Cinsiyete göre renk seçiminin cinsiyet ayrımcılığı olduğu söyleyen Özkan, 'Baro Başkanlığının, ayrımcılık kültürünün her yıl yüzlerce kadının ölümüne, yaralanmasına, tacizine, tecavüzüne neden olduğundan haberi olmadığını görerek, işe kendimizden başlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden körleşme kültürüne baston olmamak adına, pembe ile mavi ayrımına karşı tavrımız gereği, 2018 yılının ayrım içeren ajandalarını hep birlikte iade ediyoruz.' dedi.

Baro Başkanı Er: 'Kesinlikle bir kastımız yok, arkadaşlarımıza özenelim istedik'

Er ise avukatlara, kasıtlarının olmadığını belirterek şunları kaydetti:

'Arkadaşlarımıza, isimlerine özel ajanda bastırmak istedik, bu da Baro tarihinde bir ilkti. Bin 890 avukatımız var, hemen hemen hepsiyle görüştüm. Bunlardan yüzde 95'inin kanaati güzel olduğu yönündeydi. Farklı düşünen arkadaşlarımız da bu yönde hareket etti, saygı duyuyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum, bizim kastımız yoktu.'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
06.11.2017

Erkek: İyi ya ajanda geldi, lazım oluyo zaten, kullanırız. Kadın: Varam gidem tepki gösterem, ayrımcılık diyem, basın açıklaması yapam.

06.11.2017

aferin size ruh hastaları. bedava ajanda insanlar düşünmüş tşkkrlr de geç. beğenmediysen at çöpe. gereksiz duyar kasma. baro resmen cankan gibi yaranamıyor

06.11.2017

Boş iş falan değil. Hukukçu olarak bireysel veya cinsel kimlikleriyle değil fikirleriyle çabalarıyla orada bulunuyor bu insanlar ve renklerin cinsiyeti yoktur. Iki renk ajanda yapan insanlar çocukları da ayristiriyorlar erginleri de. Siyah verin gri verin niye renk ayrımı neden yani? Ayrıca bu adam bir avukatı da kürsüden ittirmisti tatlışlık yapmak için yapılmış bir sey değil bu. Pembe kazak giymiş bir erkekle dalga geçilmemeli arabalarla oynayan bir kıza erkek fatma denilmemeli 3kiz 1erkek takılan(ya da zitti) insanlara laf atılmamalı bu ayrıştırmayı yapmamalıyız. Çok sacma

TÜM YORUMLARI OKU (70)