Renk Renk Meyve ve Sebze Yiyoruz! Kilo Vermek ve Sağlıklı Kalmak İsteyenlere Gökkuşağı Beslenme

Sağlıklı kalmak ya da kilo vermek için çeşit çeşit diyetler deniyoruz. Kalori sayıyoruz ve buzdolabımıza diyet ve besin değeri listeleri yapıştırıyoruz. 

Sizler için karmaşık gelen bu soruların bir cevabını da renklerin verdiğini biliyor muydunuz? Özellikle meyve sebzelerden oluşan bu renk temalı kategorilerin sizler için de çok pratik olacağına eminiz.

Meyve sebzelerde renklerine göre kategorilere koyacağımız çeşitli mikrobesinler vardır. İşte bu yüzden birçok uzman her renkten taze yiyecek tüketilmesi gerektiğini savunur.

Gökkuşağı beslenme itilinde, kişi her renkten besinden tüketerek vücuduna antioksidan, vitamin ve diğer gerekli besinleri alır.

Kural çok basit! Her gün 5 küçük porsiyon, her renkten sebze ve meyve tüketmelisiniz.

Kalp damar sağlığı için destekleyici, Alzheimer ve prostat kanserine karşı koruma sağlayan ve cildinize iyi bakan KIRMIZI yiyecekler.

Örneğin, çilek, karpuz, kan portakalı, greyfurt, böğürtlen, pancar, vişne, kırmızı soğan, turp, domates.

İçinde güçlü anti-oksidanlar ve biyoflavonoid olarak bilinen P vitamini bulunduran bu yiyecekler ayrıca ödem alma özelliğine sahiptir. Böylece kalp hastalıkları ve kansere karşı koruma sağlarlar.

Karpuz, kan portakalı ve domateste bulunan lisofen, prostat kanserine karşı koruyucudur. Pancara rengini veren betacyaninin kanseri önleyen güçlü bir maddedir.

Göz ve eklem sağlığına etkili, kolesterol düşürücü ve bağışıklık sistemi destekleyici SARI & TURUNCU yiyecekler.

Limon, havuç, bal kabağı, sarı biber, mısır, sarı elma, şeftali, kayısı, kavun ve ananas

Turuncu meyve ve sebzelerde, cildimizi ve iç zarlarımızdaki mukozayı koruyan beta karoten ve C vitamini bolca miktarda bulunur. 

Beta karoten ayrıca kanser, kalp hastalıkları, katarakt, artrit ve damar hasarları riskini azaltır. Yine sarı ve turuncu yiyeceklerde bulunan lutein görme sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarına yardımcıdır ve kanser karşıtı bir besin maddesidir.

Kalp, mide, bağırsak sağlığı, düşük kolesterol ve sağlık bir bağışıklık sistemi için BEYAZ yiyecekler.

Beyaz yiyecekler çok güçlü bir antioksidan, ödem alıcı ve kanda pıhtı oluşmasını önleyici olan xanthone maddesi içerirler. Bu da kalp hastalıklarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Soğan iyi bir probiyotiktir. Sarımsakta bulunan alisin maddesi, kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Her iki sebzede de anti bakteriyel vardır. Tüm turplarda ise diüretik yani idrara çıkaran maddeler bulunur.

Karnabahar, soğan, beyaz turp, mantar, sarımsak.

Sindirim sistemi sağlığı, göz sağlığı, kemik sağlığı, kırışıklık karşıtı, kanser önleyici YEŞİL yiyecekler.

Ispanak, salatalık, maydonoz, misket limonu, kabak, kuşkonmaz, yeşillikler, avokado, kivi, yeşil elma, brokoli ve bezelye.

Yeşil sebzelerde bulunan klorofil, kanseri önlemeye yardımcı olur, karaciğerinizi arındırır, kilo kontrolü sağlar. Antiviral özellikleri ile cildinizi korumaya yardımcıdır.

Yeşil yiyeceklerde ayrıca sülfür vardır ve bu madde vücudunudaki zehirli maddeleri atmaya yarar. Ayrıca potasyum sayesinde kalp sağlığınız korunmuş olur. Thylakoid denilen yapılar, kilo vermeye yardımcı olur ve sağlıksız yiyecek isteğini azaltır.

Saç sağlığı, kalp damar sağlığı, hücre sağlığını destekleyen ve besin zehirlenmesini önlemeye yardımcı MOR yiyecekler.

Mor lahana, mor taneli meveler, patlıcan, böğürtlen, mor erik.

Mor meyveler özellikle idrar yolu için çok sağlıklıdır. Bu meyve sebzelerde bulunan anthocyanin hücrelerde meydana gelen tahribatla savaşır, kalp sağlığınıza destek olur, kolesterol düşürür, obezlikle savaşır ve algısal fonksiyonları destekler.

Sonuç olarak, pazara ya da markete gittiğinizde renk kurallarıyla alışveriş yaparak sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Sepetinizde bu 5 renk mutlaka olsun.

Beslenmenize gökkuşağını dengeli bir şekilde eklemek oldukça sağlıklı bir tercih olacaktır. Dengeli beslenme ve sporun etkisini kesinlikle unutmamak lazım!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
30.04.2018

Teşekkürler )

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ