Rekoru Endonezya'nın Elinden Aldık: 1 Saatte 303 Bin 150 Fidan Dikilen Çorum Guinness'e Girmeyi Başardı

Dün 81 ilde 2023 noktada gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin önemli noktalarından biri de Çorum oldu. Çorum Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. Bu kapsamda, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'fidan dikme etkinliğine' ilişkin yapılan açıklamada, 'Çorum, Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı. 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi' denildi.

Guinness Hakemi de açıkladı

Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici de '1 saat içinde en çok ağaç dikme rekoru, Çorum'da, 303 bin 150 fidanla Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait oldu' açıklaması yaptı.

Guinness yetkilileri tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tescil belgesi takdim edildi

"Ağaç ve orman sevgisi açısından dünyaya örnek bir seferberlik oldu"

Aylardır hazırlıkları süren ve dün tamamlanan 11 milyon fidanın toprakla buluşturma etkinliğinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pakdemirli, 'Geleceğe nefes, ilk dünya rekorunu kırdı. Ağaç ve orman sevgisi açısından dünyaya örnek bir seferberlik oldu. Böyle bir projenin ilgi göreceğini bilerek yola çıktık ama bu kadar yoğun olacağı, bu işin bizlerin değil bir memleket meselesi haline geleceği konusunda da bu kadar büyük beklenti içerisinde değildik. Bu anlamda vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.' ifadesini kullandı.

Rekora imza atan Çorum'dan görüntüler 🎥

Ayrıca bakınız 👇

'Daha Yeşil Bir Türkiye İçin' Sloganı ile Yola Çıkıldı: 81 İlde Eş Zamanlı Fidan Dikme Etkinliği
81 İlde 11 Milyon Fidan Toprakla Buluştu: Yurdun Dört Bir Yanından 16 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
12.11.2019

Bizim millet kadar dangaloz bir millet olamaz .... hayır madem içinde böyle doğayı kurtarma ,yeşili sevme ,ağaç dikme gibi bir ruh var var olanı koru hayatın boyunca torunun iyi günlerin hatırına fidan dik ... ama yok canım yeşillikler katledilirken (odtü,kaz dağı karadeniz ... saya saya bitmez, bu ülkede ocak ayında karadenizde orman yandı... ses seda çıkmadı çıkaranlarıda afaroz ettiler terörist dediler) ama olayın içine yalaklık ,yandaşlık ,göstermecilik girince bir numaralı çevreci oluyor , ahlak polisi oluyor.... oluyor da oluyor ... bir kendi ruhunuza sahip olun... bir şeylerin içinde ödül ceza olmadan sadece gerçekten ruhunuzu beslemek; geleceğe bir doğru bırakmak adına yapın yapacaklarınızı ..... bu ülkenin en büyük sorunu ruhunu ,kişiliğini kaybetmiş olması meselesidir bundan ahlak normları da iyilik güzellik anlayışları da omurgasızlığa göre dağ gibi yerinden oynatılabiliyor....

12.11.2019

sence samimi olmayan gerçekten ağaç hayvan sevmeyen sırf yalakalık adına şu olayı yapmış insanlar o fidanların bakımını yapar mı? böyle şeylerin ne mizahı olur ne reklamı ne bileyim.... samimiyet önemli ha tabi ki olayın devlete çıkan bir fatura bir yandaşın veya yandaşların kodamanlaştırılması olayı var oraya hiç değinmiyorum bile .... samimi olmayan ülkeyi parsel parsel her anlamda zaten satan bir topluluğu niye destekleyelim...

12.11.2019

Epey fidan , ağaç ve bitki(gül , sarmaşık vs) dikiyorum yaptığım sitelerin yeşil alanlarına gübreleniyor sulanıyor buna rağmen %30 bitkilerin ilk seneyi geçiremiyor ölüyor toprak değişimi yada başka hastalıklar sebebiyle(genelde mantari).Burada bakımı geçtim kim sulayacak o binlerce fidanı çok merak ediyorum.Seneye de en çok fidan zaiyatı rekoru kırabiliriz.Doğrusu bakımı yapılabilecek kadar fidan dikmek sanırım ama iş şova dönünce "batı bizim fidan dikmemizi kıskanıyor'a" dönünce fayda bence çok asgaride kalacak malesef.

12.11.2019

Baksalar büyütseler de sonra kesip araziye avm yaparlar

12.11.2019

harika ♥

TÜM YORUMLARI OKU (24)