Barış Manço, 70'lerde dünyayla yarışacak kadar iyi, kaliteli müzik yapsa da, İngilizcesi mükemmel olsa da o dönemin şartları sebebiyle Avrupa ve Amerika'da ünlü olamadı. O kadar geçmişe gitmeye de gerek yok; Tarkan dünyada büyük başarı getiren 'Şımarık' sonrası yüzünü Batıya çevirip İngilizce bir albüm yaptı. Amerika'da müzik duayeni prodüktör Arif Mardin'le çalışmış olmasına ve tanınırlığına rağmen olmadı. Günümüzde aynı beklenti Aleyna Tilki için var. Ünlü yıldız Los Angeles'a dil eğitimi almaya ve müzik çalışmaları yapmaya gitti; dünyaca ünlü müzik şirketi Warner Music ile anlaşma yaptığı haberleri çıktı. Oysa işin aslı Warner Music şirketinin Türkiye'de yaptığı bir yatırımdı. Aleyna Tilki yurt dışına henüz açılmadı, müzik şirketi Türkiye pazarına giriş yaptı.
bu hanımefendiyi bir tek ben mi tanımıyorum, bütün dünya tanıyor da.
Gecen japon arkadaslar bendeydi. Youtubede müzik dinlerken rastgele gaye su akyol'un bir videosu denk geldi japon radyosunda bir röportajıda vardi videoda. Arkadaşlar başladı izlemeye. Sonra baya hoşlarına gitti dedim durun plağını takayim, albümlerini bastan sona dinledik. Ayni seye benzer bir olay Almanya'da Altın Gün konserinde oldu. Gelenlerin çoğu yabanciydi. Yani kendimize b*k atmayı bırakın. Biri başarılı oldugunda hemen kıskançlık yapmayın.
Turkiye de de goklere cikariyorlar ama konserine vs her giden pisman olarak donuyor. Apple billboard u da vardi yani nasil yapiyor bilmiyorum ama muzik kalitesinin cok uzerinde bir pr i var. Cografya kaderdir tam olarak dogru degil Turkiye olarak dogru isimiz sanat, spor vs de o kadar az ki bunu cografyayla aciklayamayiz. Gaye su akyol diyince aklina sarkilarinin adi gelen insan sayisi bile cok az. Yani burada elestirilen asiri pr ve basarisiz bir sarkicinin eslesmesi. umarim ileride basarili olur da bizde mutlu oluruz