Regl Olmanın İğrençlik ve Ahlaksızlık Olduğunu Söyleyen Kullanıcıya Gelen Tokat Gibi Cevaplar

Biliyorsunuz regl dönemi için kullanılan ifadeler ve gizleme çabaları hala kadınların yıkmaya çalıştığı tabular arasında. Özellikle erkek bireyler bu biyolojik durumu kendilerini ilgilendirmemesine rağmen tartışmaya, kadınları aşağılamaya çok meraklı. Şimdi de size bu türden bir örnek göstereceğiz. Twitter'da bir erkek kullanıcı REGL kelimesinin umuma açık alanlarda söylenmesini, yazılmasını ahlaksızlık olarak nitelendirdi. Kısa sürede de kullanıcıya tepkiler yükseldi.

Ne yazık ki yaşamımızı sürdürdüğümüz toplumumuzda regl olmanın ayıp ve gizlenilmesi gereken bir durum olduğuyla ilgili kabul görmüş bir algı mevcut. Yıllardır biz kadınlar bu biyolojik durumun ayıp olmadığını anlatmaya çalışsak da regl kelimesinden rahatsızlık duyuluyor.

Hatta bazıları, regl kelimesinin iğrençlik ve ahlaksızlık olduğunu bile düşünüyor. Orta çağdan seslenen bu Twitter kullanıcısı da onlardan sadece biri. Kendisi epeyi REGL kelimesinden tiksindiğini paylaştı.

Umuma açık bir yerde regl kelimesinden rahatsızlık duyduğunu yazan bu kullanıcıya da diğer kullanıcılar gereken cevabı verdi.

Duymayan kalmasın: Sağlıklı her kadın bireyin düzenli olarak gördüğü regl döngüsünden utanmıyoruz, hasta da değiliz. Siyah poşetlerle regl olduğumuzu saklamak zorunda değiliz!

Umarız ki bir gün regl olduğumuz için 'ahlaksız' ilan edilmediğimiz günlere uyanırız...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Regl Dönemi Hakkında Daha Önce Muhtemelen Duymadığınız Birbirinden Enteresan 21 Gerçek
Ağrı Çekmeye Son: Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz ve Bel Ağrınıza İyi Gelecek 6 Yöntem
Cinsel İlişki Esnasında "Aşırı Islak" Olmak Bir Sağlık Sorununa İşaret Eder mi?

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
09.05.2022

Valla bu ped fiyatlarıyla bizde regl olmaktan utanıyoruz artık. Regl oluyoruz diye her ay ne kadar kdv veriyoruz bi bilseniz. Emin olun biz de istemiyoruz. Eğer çocuk doğurma işini erkekler üstleniyorsa bu işi değişelim ne biz uğraşalım ne siz bizden utanın. Erkeklerin bu muhabbetine de çıktığın yeri beğenmemek denir bu arada. O kan akmasa hangi biriniz şuan hayatta olacaktınız? Döngü dönemine denk gelmeseydiniz doğucağınız bi dünyanız yaşayacağınız ve böyle boş konuşucağınız bi hayatınız olmayacaktı. Bu arada değişmek isterseniz ben varım. Bana katılan kadınlar da olacaktır. Şayet bizim regl için ayıracak ekonomimiz bütçemiz kalmadı.

10.05.2022

Ped fiyatları abartı

09.05.2022

2022 yılında son,millet neler konuşuyor,sonra kendine duayen diyen bi daly.r.k çıkmış regl demeyin edepsiz ayıp falan diyor. Çok yorum yapmaya gerek yok sanki.zamanı gelince bunları ülkeden kovmamız gerektiğini unutmayın yeter!

10.05.2022

Biyolojik bir olguyu yermek aptalca, aynı şey değil ama erkek de güzel bir rüya görüp kamyonu devirebilir ... Çok fazla takılmamak lazım böyle şeylere...

09.05.2022

Tüm eleştiriler haklı da o son fotoğrafa gerek yokmuş.

09.05.2022

Kan görmeye dayanamayanlar için sıkıntı olur sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (44)