"Regl Oldum!" Demek Yerine Kullanılan Alternatifler ve Marketlerdeki Siyah Poşet Sorunu

Toplumumuzda regl olmanın ayıp ve gizlenilmesi gereken bir olay olduğuyla ilgili kabul görmüş bir algı var. Her ne kadar bu algının yanlış olduğu anlatılsa da ısrarla regl durumunu dile getirmemizden rahatsızlık duyuyorlar. İş yerlerinde gizli gizli tuvalete gitmeler mi dersiniz, markette gazete kağıdına sarıp gizlemek mi... Biz de regl olduğumuzu gizlemek için kullandığımız şifreli cümlelere ve marketlerdeki siyah poşetlere dair iki çift lafı olan kadınlara kısaca değindik. 

Keyifli okumalar!

Kelimelere geçmeden önce biraz ortaokul yıllarımıza gidelim. İlk regl olduğunuzda köşe bucak nasıl ağladığınızı hatırlar mısınız?

Ya da erkek arkadaşlarımızın da sünnet olduklarını, "erkekliğe adım attıklarını" yağlandıra ballandıra nasıl anlattıklarını?

Yukarıda bahsettiğimiz durumu her kadın yaşamıştır ve hatırlıyordur.

Bizlere regl olmayı o kadar yanlış anlattılar ki bazılarımız oturup korkudan günlerce ağladık. Hatta "regl oldum." bile diyemedik.

Biz de bunu gizlemenin türlü türlü yollarını öğrendik sonra. "Regl oldum." yerine söylediğimiz bazı cümleleri sizinle kısaca paylaşalım.

"Ana vatan kan ağlıyor."

"Tarla çamurlu!"

"Ayşecik tatilde!"

"Çarşamba'yı sel aldı!", "Boyacılar içeride."

"Halam geldi!", "Küçük kız kardeşim geldi."

"Hasta oldum.", "Kirlendim.", "Ay başındayım." gibi cümleler de zaten en sık kullanılanlardan...

Açık açık "Regl oldum." diyemeyip, binbir türlü yollarla dile getirmeye çalıştığımız yetmiyormuş gibi bir de marketler saklamamız için şu şekilde "siyah poşetli" tedbirler alıyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

E bu tedbire de kadınların söyleyeceği 2 çift lafı var...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öcü gibi korkuyorlar... 😂

Onlar ilgi alanlarına girmiyor çünkü...🤔

Anlatamazsın...

Kadınlara daha küçücükken erkekliğe geçiş sürecinin kutlanan bir şey olduğu ve doğa gereği ayda bir kere başınıza gelen regl olmanın saklanması gereken bir vaka olduğu öğretildi.

Ve son olarak diyelim ki, regl olmak utanılacak bir durum değildir. Aynı zamanda kirli de değiliz!

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
01.11.2018

erkek kardeşime davullu zurnalı sünnet düğünü yaptıktan bir kaç ay sonra ilk kez regl oldum.. anneme gidip söylediğimde, benim ilkokul mezunu annem, kardeşinden ne eksiğin var, topla bakayım kız arkadaşlarını eve, anneleri de gelsin, dedi.. yakın arkadaşlarım anneleriyle beraber geldiler, çaylar kahveler ikramlar falan.. sonra annem gayet bilinçli bir şekilde konuyu anlatıp, kızlara da bilgi verdi, annelerine de bundan sonra nasıl davranmaları gerektiğini anlattı... ne öyle tokat yedim, ne de saklamak zorunda kaldım..

01.11.2018

annenin ellerinden öperim. mutlaka iyi bir insandır ama bu davranış ne kadar ileri görüşlü olduğunu da çok net gösteriyor.

01.11.2018

İlk regl olunduğunda ağlayanları , ağlama krizine girenleri hiç bir zaman anlamadım bu sanırım aileden gelen bilinçli bir korku yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz . Hayatım boyunca hep araştırmayı soru sormayı sevmişimdir ve bu özelliğimin temeli de annemdir . Asla sorduğum soruları bak bu ayıp sorulmaz diye geri çevirmedi elinden geldiğince cevaplamıştır . Eğitim sadece okulla okumak değil kendimizi geliştirmemiz ile de alakalıdır . Biz kendimizi geliştirip bizden sonraki neslin gelişimine yardımcı olalım ki iyi bir toplum ortaya çıksın .

Pasif Kullanıcı
01.11.2018

aslında asıl egitim kendini geliştirmektir.

01.11.2018

markete gidip elimi kolumu sallaya sallaya bir güzel pedimi alıp çıkıyorum çat diye de koyuyorum kasaya parasını da ödüyorum kimseden saklamadan

TÜM YORUMLARI OKU (34)